• Menu
  • Menu

Povestea drumului spre Mexic. Aveți idee oare cum ne putem recupera banii?

Ei bine, hai să vă povestim și pățaniile. Din București în Bruxelles am ajuns repede și bine, ne-am cazat la un hotel aproape de aeroport, totul ok. Belele au apărut în aeroport, pe la 4 jumătate dimineața când angajații TUI Belgia ne-a spus că nu ne lasă să ne urcăm în avion dacă nu cumpărăm bilet de întoarcere TOT cu ei.

Problemele cu TUI Belgia

Cum adică? Exact asta am întrebat și noi. Deci să ne înțelegem. Aveam bilete dus, aveam bilete de avion de ieșire din Mexic, dovada că avem suficienți bani să ne susținem călătoria, asigurări de călătorie, tot. Dar nu, ne-au spus că nu ne lasă în avion până nu cumpărăm bilete de întoarcere.

Ne-au picat fețele deja prea obosite după doar vreo 2-3 ore de somn. Am încercat să ne opunem. Tipa de la birou a fost foarte clară, parcă era robot cu bandă stricată. Mexicul vă cere să aveți bilet de întoarcere cu compania cu care zburați la dus. (WTF?! Foarte foarte fals și neadevărat) Asta a fost prima ei minciună.

Stresați că nu prindem zborul am zis bine, fie, care e cel mai ieftin bilet? Asta a fost minciuna ei cu nr 2. Ne-a zis că pe 1 aprilie. Știam că nu e așa, am și verificat. Cele mai ieftine bilete erau prin noiembrie. Costau cât am dat și la dus. 200 de euro de căciulă + 50 de euro amândoi taxe.

Biletele pentru 1 aprilie prezentate de duduie erau 650 de euro amândoi. Le-am ales pe acestea până la urmă în ideea că cine știe, poate le și folosim. Eram obosiți și tracasați. Dar azi ni se pare absolut absurd să zburăm din Argentina de exemplu înapoi în Cancun ca să ne întoarcem acasă.

Avem cum să ne recuperăm banii?

Amândoi considerăm că a fost abuziv ce a făcut tantia asta. Vrem să depunem plângere și să încercăm să ne recuperăm banii și să anulăm biletele. Am cerut inclusiv bilete flexibile care să permită anulare și a zis că nu are. Eventual ne modificăm datele contra unor costuri.

Bilete pe care noi le-am cumpărat forțați de ea, împotriva dorinței noastre sau a cerințelor celor din Mexic. Dacă știți companii de încredere care ar putea să ne ajute, dacă credeți că avem temei legal să acționăm în consecință, vă rugăm să ne îndrumați. E prima dată când suntem într-o situație de genul. Am depus plangere la ei intre timp, suntem curioși cum și dacă se rezolvă.

Lângă noi în avion stătea un Belgian care avea doar bilet dus + bilet de ieșire din Mexic. Exact ca noi, totuși el nu a avut nici o problemă, cu toate că pe biletele de avion scrie că cetățenii Belgieni trebuie să prezinte bilet return. (nimic specificat despre bilet de intoarcere cu compania cu care ai zburat în Mexic)

Oricum, în Mexic la imigrări nu conta cu cine ai biletul de întoarcere. Tanti de la Tui ne-a spus practic că și dacă aveam bilet de întoarcere cu altă companie, tot nu ne lăsa să ne urcăm în zbor, fiind obligați să cumpărăm de la ei. Ei și atât!

La intrarea în Mexic

Mbuuun. Am uitat că am dat 650 de euro la 5 și 11 dimineața practic pe NIMIC și am purces cu entuziasm spre Mexic. Eram obosiți, dormisem în avion probabil mai mult de frustrare, nu cât să ne odihnim. Iar la intrarea în Mexic tanti de la ghișeu a dispărut cu pașapoartele noastre. Apoi s-a întors și ne-a spus să o urmăm. Ne-a condus într-o cameră cu mai mulți alți oameni și ne-a spus să așteptăm.

În camera respectivă scria pe pereți că nu ai voie să folosești telefonul mobil și că documentele de călătorie sunt procesate, să ai răbdare. Ne-am uitat stânga dreapta, ne-am grăbit să judecăm oamenii la prima impresie și am hotărât că pare că au fețe de infractori. Deci, ce căutăm noi aici? Fiind prima dată când se întâmpla asta + toată oboseala, normal că m-am speriat nițel. Am început să răsuflu mai ușurată când au început să apară pe scaune și alți turiști care veneau din avionul nostru.

Buuun, măcar nu eram singurii turiști din cămăruța aia. (capra vecinului….)

Până la urmă totul a fost în regulă. L-au chemat pe Alex să îl întrebe pe unde mergem, câți bani avem, cât câștigăm din blog etc. Și vameșul a fost uimit că stăm până pe 1 aprilie în Mexic. Doar așa zicea biletul de avion, nu? Alex i-a explicat că plecăm să călătorim prin America de Sud și că eventual pe 1 aprilie revenim în Cancun ca să plecăm.

Una peste alta nu a fost nici o problemă. Eu i-aș fi spus lu’ nenea inclusiv că am fost obligați să cumpărăm acest bilet, dar na. Când stai de vorbă cu oficialii cel mai bine e să păstrezi lucrurile simple.

Uite și vlogul de călătorie din România în Mexic și puțin din prima zi aici.

Nu uita te rog să ne lași recomandări, părerea ta despre situație și orice alte sfaturi utile. Dacă sunt și firme de recuperări curajoase în zonă, promitem că dacă ne ajutați să ne recuperăm banii vă plătim și comisionul, vă facem și faimoși pe blog :).

Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

11 comments