• Menu
  • Menu

Poze cu ruinele de la Ek Balam

Pentru că e luni începem ușurel. Cu poze care să te trimită în altă lume cât tu îți bei cafeaua. Sau până ajungi la muncă. Am realizat că am rămas cu foarte multe poze încă nepostate nicăieri din călătoria asta. Și foarte multă lume ne tot spune: mai multe poze, mai multe poze!

Azi o să vă plimbați poză cu poză prin situl arheologic de la Ek Balam. Am mai povestit de el aici și găsești și un video fain.

Plimbare vizuală la Ek Balam

Ek Balam poză cu poză. Așa te întâmpină Ek Balam. Numele înseamnă jaguar negru.

Este absolut surprinzător cum în jur e atât de multă junglă. De jos, de lângă ruine, nici nu realizezi. Dar apoi te cațeri pe ele, treaptă cu treaptă și dai cu ochii de junglă.

Pe la toate ruinele pe la care am fost am întâlnit multe iguane care se ascundeau perfect printre pietrele ruinelor. Aproape că trebuia să avem grijă să nu le călcăm.

Există și câteva zone în care turiștii nu au acces la Ek Balam. Dar le puteți vedea sau poza de la depărtare.

Din vârful celei mai înalte piramide de la Ek Balam este însă cea mai frumoasă și cea mai spectaculoasă priveliște! De acolo se vede cel mai bine toată jungla din jurul ruinelor.

Interesant la Ek Balam este faptul că în jurul sitului sunt multe delușoare despre care toată lumea spune că sunt  construcții maiașe încă îngropate. Vă dați seama cum ar fi oare să se descopere că toată jungla asta e plină de ruine?

Nu uita să ne votezi 🙂

Tot la ruinele de la Ek Balam am făcut și această poză, pe care eu acum o folosesc poză de profil pentru competiția Cancun CEO. Vezi videoul si ne poți vota urmând acel link. Am povestit în acest articol pe lung despre cum decurge procesul de alegere.

Puteți vota la fiecare 24 de ore. Ne ajută enorm să îți pui un reminder, o alarmă, un bilețel pe birou, pe cana de cafea. #echiparacheta

Citește și acest articol de la Amina Tomescu, ne susține și ea, dar și acest articol de la Familia Hai Hui cu motive pentru care să ne votezi. Mulțumim!

 Și ceva ce din poze probabil nu se vede foarte bine, era foarte cald!

În poza de mai jos Alex se gândea cum să filmeze copacul. Găsisem un copac tare drăguț lângă care ne-am odihnit o vreme.

Cum ajungi la Ek Balam?

Noi am mers din Valladolid și se poate ajunge cu taxi împărțit. Costă 50 de pesos de persoană pe sens și dacă sunteți mai puțin de 4 așteptați până se umple mașina. Sau 200 de pesos mașina pe sens.

La întoarcere aveți grijă să nu ieșiți chiar ultimii. Noi de exemplu am plătit 100 de pesos de persoană la întoarcere pentru că nu mai eram decât noi doi și un singur taxi în toată parcarea. Într-un fel m-am supărat, în alt fel am realizat că putea să ne ceară și mult mai mult de 200. Dacă nu ne lua el singura opțiune era să mergem pe jos câțiva km apoi să facem autostopul.

Ei una peste alta am avut o zi grozavă la Ek Balam și la cenota de lângă, ceea ce vă dorim și vouă!

Travel & love, love to travel!

Nu uita să ne votezi! Mulțumim!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.