• Menu
  • Menu

Ruinele de la Ek Balam cu video de două minute

Ne place Mexicul cu totul. Ne dă o stare de bine, ne pune zâmbetul pe buze, ne învăluie în muzică, arome și culori. Unul dintre locurile noastre preferate de până acum sunt ruinele de la Ek Balam. În apropiere de Valladolid găsești aceste ruine ÎN MIJLOCUL junglei. Partea bună este că până nu urci pe cea mai înaltă piramidă parcă nici nu realizezi ce sus ești. Și cât de în junglă.

Partea și mai bună este faptul că aceste ruine sunt încă mai puțin cunoscute. Deci nu te agresează vânzători și nici nu stai la coadă după alți turiști. E multă liniște și pace.

Video Ruinele de la Ek Balam

În medie turiștii petrec aici două ore, cu tot cu vizita la cenota din apropiere. Nouă ne-a plăcut atât de mult încât am stat o zi întreagă. Apoi cum am ajuns acasă Alex a început să monteze la videoul de mai jos și nu s-a oprit până nu l-a terminat.

Cam două zile a durat sa se uite prin ce a filmat, să selecteze, monteze etc. Totul pentru două minute de video, dar mie mi se pare că a iești grozaaaav! Dă-i play, apoi dacă ți-a plăcut nu uita să îi dai și un share.

Poți să folosești cu încredere și butonul de subscribe la canalul nostru de Youtube. Nu ne supărăm nici dacă te abonezi la articolele blogului. Ba chiar îți mulțumim mult de tot, pentru că acesta e cel mai bun ajutor pentru noi.

Despre ruinele de la Ek Balam

Situl a fost construit între 770 și 840 AD și o vreme a fost chiar capitală a zonei. Totuși, populația a început să scadă dramatic până când eventual orașul a fost părăsit complet. Există mai multe teorii cu privire la părăsirea lui, dar încă nu se cunoaște motivul exact. Așa cum nu se știe foarte bine nici de ce au dispărut maiașii cu totul.

Se știe că treptat au început să își părăsească orașele, dar motivele nu sunt foarte clare.

Aceste informații învăluie locul în și mai mult mister, poate acesta a fost încă un motiv pentru care ne-a plăcut așa mult. Motivul principal – lipsa hoardelor de turiști și vânzători.

Travel & love, love to travel!

 

 

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.