• Menu
 • Menu

Jurnal de călătorie – cum ne facem noi traseul?

Probabil unul dintre cele mai complicate lucruri este stabilirea unui traseu. Este bucata care fie îi face pe oameni să fie foarte entuziasmați, fie îi enervează. Studiile au arătat că pentru o bună parte din populație realizarea traseului echivalează aproape cu călătoria în sine.

Ei bine, noi nu suntem parte din categoria asta de oameni.

De unde ne luăm informațiile pentru traseu?

Am mai povestit, sunt în câteva grupuri de travel grozave. Unul dintre ele este Female Travel Bloggers, altul este Backpacking Central America. Încerc să fac și eu un mix între cele două cu grupul LipaLipa prin America Centrală și de Sud. Dar treaba merge greu pentru că momentan am nițel alte priorități.

Așadar cu ajutorul acestor 3 grupuri am ales cam ce vrem să vedem în Guatemala. Și în general pentru noi contează foarte mult recomandările oamenilor care au fost în loculrespectiv înainte. Povestim cu localnicii și construim traseul din aproape în aproape.

Pași pentru realizarea unui traseu

Mulți oameni sunt descurajați de abundența de informații existente. Ca să îți ușurez munca pot să te ajut cu pașii logici pentru realizarea traseului.

 1. Stabilește destinația/destinațiile
 2. Deschide google maps și vezi care este ordinea logică în care vrei să le vizitezi. Să nu te trezești că faci zig zag prin țară.
 3. Verifică dacă se pot vizita în ordinea dorită de tine.
 4. Încearcă să stabilești câte zile vrei să stai în fiecare loc. De preferat și perioada.
 5. Verifică pe siteurile de rezervări disponibilitatea, prețurile și opțiunile. Nu este obligatoriu să și rezervi.
 6. Notează, salvează, reține, informațiile cu privire la cum te deplasezi până acolo, taxe de acces, tips and tricks.
 7. Verifică Instagram. Eu așa mă entuziasmez. Mă uit pe instagram la locurile pe care urmează să le vizitez. Uneori chiar descopăr mici locuri ascunse, recomandări de mâncare sau lucruri de făcut. Instagram&travel=love!

În tot acest proces o să îți fie foarte utile articolele de tip ghid de călătorie sau traseu în.

Alte resurse utile – în afară de grupurile de travel

Pentru o radiografie rapidă a locurilor pe unde mergem folosim cel mai des wiki travel. Se întâmplă deseori informațiile să nu fie chiar la zi, hotelurile să nu mai existe, prețurile să fi crescut. Dar per total este cea mai rapidă și utilă resursă și datorită modului în care ai structurată informația.

 • Get In
 • Get Around
 • See
 • Do
 • Buy
 • Eat
 • Sleep

Ce ne influențează nouă traseul?

Spre deosebire de cele șapte puncte de mai sus pentru realizarea traseului, la noi se întâmplă viața în sine. Poate nu ne simțim bine și rămânem 2-3 zile în plus într-un loc, poate ne place prea mult un loc și vrem să mai stăm. Sau poate nu ne place deloc.

Ultimul exemplu de traseu realizat a fost chiar ieri. Am pus pe o foaie de hârtie destinațiile și cam cum credem noi că stăm în fiecare. Știm că undeva pe 7 ianuarie vrem să vizităm Familia Gherman și Casa la Tortuga în El Salvador. Ne-am aliniat noi datele apoi am realizat că depindem de competiția Cancun Ceo.

Nici nu ne gândim să nu intrăm în top 100. Aflăm pe 27 decembrie și tot atunci primim tema pentru videoul numărul 2. Așadar avem nevoiede internet super bun! Deci e mai safe să fim în Antigua în perioada aia.

Și uite problema noastră cea mai mare – este perioada sărbătorilor. Multe dintre cazări sunt deja rezervate. Deci teoretic pe 19 trebuia să plecăm spre Chemuc. Dar practic o să fim în Antigua. Trebuie să ne găsim cazare pentru perioada 27 decembrie – 3/7 ianuarie. O perioadă destul de lungă.

Și întrebare – oare v-ar ajuta un draft efectiv de puncte pe care să le completați pentru a vă realiza un traseu?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-EYVJ26KTP3