• Menu
  • Menu

Merida duminica. Live for the story, episodul 3 (P)

Motive să vizitezi Merida duminica

Hai să mai prelungim puțin ziua de duminică. Ce spui? Cum arată pentru tine o duminică bună? Pentru mine trebuie să fie și leneșă, dar și cu suficiente lucruri de făcut. V-am povestit de multe ori despre cât de frumos este orașul Merida. Și cât de mult ne-a plăcut nouă. Ce-i drept, e posibil să ne fi plăcut atât de mult și datorită acestei zile de duminică.

Nu cred că ai cum să te plictisești în Merida duminica. Tot orașul iese pe afară și sunt foarte multe activități pentru toată familia. O să le luăm pe rând și îți povestim de toate.

Pe bicicletă în Merida duminica

În centrul orașului se închid multe străzi astfel încăt să te poți plimba în voie. Pe bicicletă sau pe jos, fără să te deranjeze mașinile. Orașul Merida în rest nu este neapărat cel mai prietenos pentru biciclete sau pietoni. Piste de biciclete nu prea găsești, trotoarele sunt înguste.

În fiecare duminică dimineață, timp de câteva ore, între 8 și 12 jumate zona Paseo de Montejo devine zonă pietonală și locul în care de desfășoară toată agitația.

Câteva străzi mai încolo ai impresia că ești într-un alt oraș. Duminica toată lumea și toată hărmălaia se mută în centru. Dar este o hărmăială plăcută. Cu miros de marquesite pe fundal, porumb în tot felul de combinații, tacoși, cartofi prăjiți. Cu muzică, artiști stradali, baloane și zâmbete.

În timp ce în jur oamenii se plimbau și admirau orașul în voie, în Piața Independenței se pregătea programul pentru a doua jumătate a zilei.

Merida este un oraș foarte colorat și foarte vesel. Nu doar duminica, ci mereu. Mai este denimit și orașul alb. Am fost surprinsă atunci când am aflat pentru că mie mi s-a părut mai mult colorat.

Plimbare vizuală pe bici-ruta

Merida duminica

În fiecare duminică după ce accesul pe străzi este redat mașinilor, în Piața Independenței au loc o serie de spectacole. Dansuri populare tradițională, muzică populară, artiști în vogă în acest moment în Mexic. Să nu mai spun că Mexicanii sunt extrem de drăguți. Niște doamne ne-au păstrat locuri și am stat la povești cu ele. Ne-au spus că o să țină spectacolele până pe la cinci iar de la șase urma să se danseze în stradă.

Și cu cât entuziasm așteptau partea cu dansatul mai ales. Noi am stat gură cască și ne-am bucurat de toate cele văzute. Mulțimea pestriță, am avut și 3 minute de faimă pentru că la un număr de umor doamnele de care vă povesteam au țipat în gura mare că suntem din România. Ce să zic, foarte simpatic.

Domnul de mai sus ne-a oferit cele câteva minute de faimă.

Momentul sponsorului – Canon

Fotografiem cu Canon Eos M100. Cred că seria asta de fotografii e una dintre cele mai reuștite făcute de mine până acum. Am început acea duminică foarte prost. Nu aveam deloc un mood bun. Nici nu mă simțeam prea inspirată.

Apoi am dat de toată frumusețea orașului.  M-am lăsat dusă de voia bună din stradă, schimbat obiectivul standard cu cel 55-200 . Am reuști astfel să surprind niște cadre la care poate nici nu visam.

Sau niște cadre așa cum nu am mai prins de mult. Cu oameni și emoții. Stați să vedeți doar ce imagini din duminica în Merida mai urmează! Sper că reușesc să îți înseninez ziua de luni!

Nu are sens să spun că fără Eos M 100 Nu reușeam să surprind toate momentele din articolul ăsta. Și nici fără obiectivul cu zoom nu aș fi putut să prind atât de bine expresiile. Și cred eu, fotografiile astea vă duc și pe voi, acolo cu noi.

Înceusem duminica foarte prost, dar orașul ăsta ne-a pus imediat înapoi pe picioare. Și-am cântat, am râs cu gura până la urechi și m-am bucurat de toată culoarea din jurul meu. Când fotografiez oameni uneori îmi place să îmi fac povești, să îmi imginez ce gândesc.

Să fac o întreagă poveste în jurul imaginii. De ce zâmbește ironic, oare de ce plângea omul ăla, uite ce drăguț se pupă cuplul ăla. Să fiu atentă la ce transmit oamenii.. 

La dans pe străzi în Merida duminica

Într-un final s-au terminat și spectacolele, a urmat o pauză, apoi a început concertul mult promis. Fără prea multă timiditate, lumea de pe scaune a început să danseze în stradă. Luând la dans și pe cei din jurul lor. Fără să-i știe, pur și simplu.

Dacă ești curios cum e la piață în Mexic, găsești aici un articol (foto și video) tot din Merida.

Dacă ai întrebări, le așteptăm.

O parte din dansurile din Merida duminica le poți vedea și în video-ul nostru de înscriere la Cancun CEO. Nu uita să ne votezi te rugăm. Poți vota zilnic, la fiecare 24 de ore sau de pe ip-uri diferite. Deci ne poți vota și de pe 3G, dar și de pe wifi de acasă/de la muncă. Pentru a vota nu trebuie să te loghezi sau să îți faci cont. Trebuie să dai doar două clickuri -> aici! 

Mulțumim!

Ne găsești și pe Youtube, Facebook și Instagram.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.