• Menu
  • Menu

Ruinele preferate din Mexic – Palenque

Ruinele de la Palenque nu sunt nici pe departe atât de mari ca cele de la Chichen Itza, dar cu siguranță sunt absolut superbe. Ruinele au peste 2000 de ani, perioada de vârf a orașului fiind undeva în jurul secolului șapte.

În continuare nu se cunosc motivele pentru care au fost abandonate. Dar după declin, ruinele au fost cotropite de junglă. Probabil ăsta a și fost motivul pentru care ne-au plăcut atât de mult.

Mai au foarte mult de dezgropat la ele, ceea ce le învăluie și mai mult în mister.

Cum ajungi la ruinele de la Palenque?

Ruinele sunt situate puțin în afara orașului. Noi am stat la Winika Habitat înainte de a le vizita, dar la plecare am folosit colectivo pentru a ajunge înapoi în oraș. Așadar din Palenque trebuie să luați un autobuz local pe care scrie ruinas. O să vă lase fix la intrare și tot de acolo îl puteți lua la plecare pentru a vă întoarce în oraș. Drumul din oraș până la situl arheologic costă 25 de pesos.

Accesul costă 57 de pesos de persoană de luni până vineri de la 8 la 16:00. Pe site-ul Mundo Maya scrie că se poate intra și după ora 17:00 iar costul este de 191 de pesos.

Ce ne-a plăcut așa de mult la ruinele de la Palenque?

Tocmai faptul că sunt atât de vechi. Ruine vechi de 2000 de ani, în junglă, acoperite cu vegetație, escavate parțial. Așa cum spune Alex în vlogul de călătorie, vă recomandăm să le vizitați chiar dacă nu sunteți pasionați de istorie.

Cei de la Lonely Planet spun că tot ce a fost construit aici a fost fără ajutorul roții. Acum, eu știu că maiașii preferau să lucreze doar cu piatră. Că făceau totul de mână. Dar că nu au utilizat nici roata, nu știu dacă e adevărat.

 Everything you see here was built without metal tools, pack animals or the wheel.

Vlog de călătorie din Palenque

Dacă vrei să vezi în format video ruinele și ce am făcut noi în zonă, dă un click pe videoul de mai jos.

Plimbare foto la ruinele de la Palenque

Dacă nu ai chef de video, ai prefera să stai să te uiți la poze, uite mai jos o serie făcută acolo.

Sperăm că te-am dus acolo cu noi!

Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.