• Menu
  • Menu

Despre cum am dormit într-o cabană în junglă. Review Winika Resorts

Winika Resorts

Sau despre cum am stat în junglă, la vreo două ore de oraș, pe drum accidentat. De la Winika Habitat puteam să auzim maimuțele în junglă, pe lângă cabană trecea un pârâu în piscinuțele căruia poți să te răcorești. Pe muzica lui adormeam și ne trezeam, ne beam cafeaua.

Înconjurați de flori și fluturi. Vă spun, locul este cu adevărat idilic. Hai să vă povestesc despre Winika Resorts.

Eram în Merida, ne pregăteam de plecare spre Palenque. Alex a dat peste o ofertă de nerefuzat și uite așa am ajuns în pădure. Mă rog, au venit să ne ia de la stație cei de la Winika Resorts. Pentru că drumul până la ei este accidentat și nu se poate ajunge decât cu mașină de teren.

Winika Habitat

Aproape două ore de offroad printr-un peisaj idilic, și-am ajuns la o căbănuță foarte simpatică ascunsă undeva în pădure.

În apropiere, la vreo 500 de metri (poate mai mult), este o foarte mică adunare de case. O comunitate, nu prea am putea să spunem că e sătuc. Oamenii se susțin din animalele pe care le au și roadele pământului.

La ce să vă așteptați dacă mergeți la Winika Habitat? La multă natură și relaxare. Aici aveți cu adevărat ocazia să citiți o carte, și nu doar Facebook, pentru că nu aveți internet. Două zile pentru noi au fost perfecte să ne deconectăm de la tot.

Ne-am bucurat de peisaj și de natură.

Aspecte pozitive

Fiecare cafeluță este servită cu pâinică făcută de casă. Locul este eco friendly, sunt implicați în comunitatea locală. E liniște și pace. Și cu toate că ești în pustietate, ai parte de toate condițiile.

Negative

Mâncarea în ansamblu nu este neapărat atât de gustoasă cât am citit noi despre ea online. Toate reviewurile laudă în special mâncarea. Poate au schimbat bucătarul între timp? Sau poate nu am știut noi ce să comandăm.
Micul dejun însă este absolut delicios și destul de consistent.

Împrejurimile Winika Habitat

Acesta a fost probabil cel mai izolat loc în care am stat până acum. Sigur! Următorul este Duli Beach! Așa cum spunea Alex în vlogul de călătorie – greu de ajuns 2.

Școala… Cămăruța asta micuță și cei câțiva copii.

Roadele pământului

Winika Habitat și Winika Altera

Sunt două locuri separate. Winika Habitat este cabana situată în pădure, fără internet, dar cu tot restul condițiilor, inclusiv apă caldă.

Winika Altera este un alt eco resort, mult mai aproape de Palenque. Aici aveți și internet. Ambele locuri oferă biciclete gratis.

Au serviciu pentru spălare rufe cu prețuri decente, angajați amabili și zâmbitori.

Un milion de licurici seara, e foarte plăcut să stai să îi admiri pentru că sunt foarte mulți. Iar piscina lor este și ea eco, se curăță singură în mod natural și nu folosesc soluții chimice.

Și la Winika Altera sunteți înconjurați de junglă.

Experiența Winika

Pentru noi ambele experiențe au fost foarte plăcute. Am petrecut două nopți la Habitat și trei la Altera. Angajații ne-au explicat și despre flora și fauna din zonă, dar și despre comunitățile destul de izolate din zonă. Școala este o cămăruță mică în care oricum nu sunt prea mulți copii.

În Mexic există câteva comunități care au status preferințial din partea guvernului. Nu plătesc electricitate și alte facilități. Una dintre aceste comunități era chiar în zona Winika Habitat.

În prima zi a fost foarte interesant să auzim maimuțele urlătoare. Sunt cele mai gălăgioase maimuțe. Fiind destul de în junglă ne întrebam dacă așa fac maimuțele, dacă sunt alte animale ale pădurii. Uite un video cu sunetul scos de ele. Ca să înțelegi.  Maimuțele scot zgomotele la răsărit – am dormit tun și nu am auzit nimic, și la apus. Sau atunci când sunt pericole în apropiere.

Ai vrea să stai într-un loc de genul? Cred că intră tot în categoria glamping. Tu ce zici?

Pe cei dela Winika îi găsești pe Instagram, Facebook, la ei pe site sau pe Booking.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments