• Menu
  • Menu

Cazare cu poveste în Merida – Hotel Aries y Libra

O afacere în Mexic și o mamă singură

Azi vă o ofer atât o recomandare de cazare, dar și povestea proprietarelor. Habar nu am cum se întâmplă, dar vin poveștile inspiraționale la noi fără să le căutăm. La Hotel Aries y Libra am ajuns din greșeală. Am petrecut o noapte la hotelul unde stăteau prietenii Ray și Jessica iar următoarea zi ne-am trezit că habar nu avem unde să stăm. Asta e ceva foarte normal pentru noi.

Pentru că era foarte cald afară iar eu sunt o panseluță mai sensibilă deseori la căldură, a început Alex să alerge prin oraș. S-a întors cu trei variante valide de cazare, dintre care acest hotel îi plăcuse cel mai mult. Restul erau doar foarte ieftine, dar nu și drăguțe.

Am pus bagajul în spate și hai să mergem. Acum două săptămâni când s-a întâmplat asta încă ne cam împiedicam în spaniolă. Cum mi s-a părut că tanti de la recepție parcă totuși nu ar fi localnică, am zis să risc. Do you speak english? Oh, da! Vorbea! Ce bine!

Din Olanda în Mexic

Așa am ajuns să îi aflăm povestea. Eu o să vă povestesc aici pe scurt, găsiți povestea pe lung în acest articol.

Yvonne s-a mutat în Merida din Elveția unde a trăit mulți ani. În Olanda nu i-a plăcut niciodată foarte mult, mai ales din cauza faptului că este o persoană mai corporală. Simțea că oamenii o judecă. Împreună cu cea mai bună prietenă au decis să deschidă un hotel într-o țară unde e cald. Așa au ajuns în Mexic.

Monday, motivated into the new week!Waiting for you todo check-in! #accomodation #hoteles #merida #yucatan #merida#rooms#checkin

A post shared by Hotel Aries y Libra (@hotelariesylibra) on

Pe mine povestea lor m-a fascinat. Mai ales pentru că au avut probleme destul de mari. Foarte mulți bani cheltuiți, arhitecți care au luat și pielea de pe ele. Într-atât încât s-au întors în Elveția pentru a câștiga mai mulți bani și pentru a putea finaliza deschiderea hotelului.

Nu știu cum de nu au renunțat. Să treci prin peripeții așa, dar totuși să insiști nu cred că e ușor.

Mamă singură și o afacere

Ca lucrurile să fie și mai complicate, Yvonne a avut la un moment dat o aventură cu un soldat din Mexic. A rămas însărcinată și până în momentul în care a aflat de sarcină deja se terminase „relația”. A decis să păstreze copilul și nu, nu s-a întors nici de data asta înapoi în Olanda.

De precizat că și cea mai bună prietenă a ei este încă parte din afacere. Dar este mai mult un partener tăcut și petrece în Mexic doar câteva luni pe an. Așadar Yvonne se descurcă singură așa cum poate. Și face treabă bună!

Review cazare Merida Hotel Aries y Libra

Așa ajungem și la reviewul hotelului. Ce ne-a plăcut? Ne-a plăcut mult de Yvonne în primul rând. Drăgută, cu zâmbetul pe buze.

Camera noasră a fost una foarte mare, cu un pat imens. Încăpea până și Alex foarte bine la cei aproape 1,90 ai lui. Apă plată îmbuteliată, dopuri de urechi (care nu au fost necesare), bomboane lăsate zilnic în cameră.

Așadar cameră mare și spațioasă, baie asemenea și apă caldă, aer condiționat, cred că aveam și televizor, dar nu l-am deschis. Poate o să vi se pară ciudat că tot precizez de apă caldă, dar din experiența noastră până acum, în tările unde este foarte cald afară nu găsești mereu și apă caldă.

La capitolul dotări mai intră și piscină și o terasă acoperită unde poți să iei micul dejun dimineața. Fie că e soare, fie că plouă.

Foarte aproape de centru (mijlocul mijlocului Merdei), situat pe o stradă liniștită, cu magazine și opțiuni de mâncare foarte aproape și la 15 minute maxim de stația de autobuz.

Aries y libra pe Instagram

Ne-a plăcut atât de mult Yvonne încât înainte de a pleca am decis să o ajut. Am făcut împreună un cont de instagram. I-am lăsat idei de lucruri de postat pe Facebook. Ca să fie ajutorul complet am pus Canonul la treabă și i-am făcut și câteva poze faine pe care să le aibă și să le poată utiliza.

(Acesta nu este un advertorial. Doar un exemplu despre cum un brand care lucrează cu noi ajunge să îi ajute și pe alții).

Văd nu doar că m-a ascultat, dar și folosește pozele făcute de mine. Yey!

Relax or enjoy a nice breakfast con our terrace #relaxing#merida#mexico#hoteles#garden#holiday#breakfast

A post shared by Hotel Aries y Libra (@hotelariesylibra) on

Noi am plătit două nopți în primă fază și am ajuns să stăm aici aproape 10 zile. Ne-a ținut cazarea în loc. Dar și orașul.

Preț cazare Hotel Aries y Libra

Camera noastră costă 700 de pesos pe noapte în full season. Fiind low season am plătit 500. În ziua în care am plecat aveam autobuz la 11 noaptea. Iar Yvonne ne-a spus să stăm liniștiți în cameră până plecăm, fără să plătim, pentru că oricum nu era foarte aglomerat hotelul. Nu știu, așa om, mai rar.

Și nu e o noutate, ajutăm des în feluri mai mici sau mai mari oamenii pe care îi cunoaștem. Dar nu toți sunt mereu atât de drăguți.

Uite care ne-a fost traseul prin Mexic până acum. Am multe să vă povestesc despre Merida, nici nu știu cu ce să încep!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.