• Menu
  • Menu

Traseul nostru prin Mexic și planuri pe mai departe

Realizăm și noi că ne-ați cam pierdut urma. Pe blog sunt puțin în urmă cu poveștile, cu vlogurile suntem în avans. Deci, pe unde mai suntem?

Pentru noi vor urma câtea zile fără internet în Palenque. Sărbătorim în junglă o lună de călătorie. Bine, nu vă imaginați că o să fim chiar chiar în junglă, ci am găsit o cazare drăguță, așa cum ne place. În mijlocul lui nicăieri. Așadar vom trage acolo două zile.

O să fim dispăruți de pe radar până se face marți cred în România pentru că nu au internet. Cu ocazia asta m-am gândit să fac un update. Să vedeți pe unde am mers până acum și unde mai urmează să mergem.

Traseul nostru prin Mexic

Ne-am început în Cancun călătoria prin America Latină. Am stat aici cam cinci zile. În zilele astea, speriați de poveștile auzite, mai mult am testat teritoriul. Nu am luat camera cu noi seara, încercam să nu umblăm prea mult pe afară după ce se lăsa întunericul. Găsești aici un articol destul de curprinzător despre cât de sigură ni s-a părut zonă vizitată până acum.

Aici găsești și harta pe care o poți personaliza. Dacă ai în plan o vizită în zonă ți-aș recomanda să nu ratezi nici Holbox, chiar dacă noi nu am fost. (ah, și se pronunță cu ș la final. Holboș)

Au urmat trei zile în Isla Mujeres. Surprinzător, dar ne-a plăcut mult mai mult decât ne așteptam.

Akumal și Tulum au fost la rând și ne-am simțit foarte bine în ambele.

Apoi am încetinit iar ritumul în Valadolid unde am petrecut cam o săptămână. Sau poate mai mult. Am vizitat ruinele de la Ek Balam, și una dintre noile minuni ale lumii, Chichen Itza. Ca de obicei la fiecare zi de explorare am avut cel puțin o zi de stat și lucrat.

Am prins și Ziua Morților în acest oraș. Astfel am reușit să înțelegem una dintre cele mai importante sărbători din Mexic. Poți să citești despre asta aici.

Ce urmează?

Acum suntem în Merida. Când scriu acest articol la noi este sâmbătă seară și în câteva ore urmează să plecăm spre Palenque. Apoi San Cristobal de las Casas. Ne gândim dacă între timp să mai explorăm și niște plaje.

Azi am realizat că în Merida stăm de vreo 10 zile. Și aici ne-a plăcut. Orașul este mare, considerat cel mai sigur oraș din Mexic, am văzut obiceiuri și tradiții și am dansat în stradă în mijlocului orașului într-o duminică.

Între timp  am făcut și acest grup de Facebook unde vă invit să intrați dacă aveți în plan călătorii în America Latină. Acolo din când în când mai postez informații din călătoriile noastre, dar sunt și mulți alți călători care au fost pe aici și au informații și povești prețioase.

Teoretic în vreo două săptămâni plecăm din Mexic. Practic, stai să vedem. Ne-am îndrăgosit puțin de țara asta.

Și chiar dacă nu prea o să avem noi internet zilele următoare, ți-am lăsat pregătite câteva articole scrise.

Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.