Glamping
Ce înseamnă mai exact termenul de Glamping? Un camping fancy. Este locul în care natura și condițiile moderne se întâlnesc și trăiesc în armonie. Viața la glamping este o opțiune foarte bună pentru toți cei care vor să experimenteze altfel lucrurile. Pentru toți cei care nu vor doar să observe natura, ci să trăiască în siguranță în ea.
Mie îmi place să stau la cort, dar nu am stat niciodată mai mult de trei, poate patru zile. Cu toate astea, aici, la Akumal Natura, aș fi putut să stau o săptămână cel puțin. Normal, doar am avut toate condițiile.
Dacă vrei să vezi video cum a fost pentru noi experiența Akumal Natura, găsești un nou vlog de călătorie pe canalul nostru de Youtube.
Glamping
Din fericire, pentru toți iubitorii de natură și frumos a fost inventat acest termen. Urmăream și eu cu jind pe instagram poze uimitoare din natură, cu băi interesante și dimineți cu rouă. Sunt aproape 900.000 de postări pe hashtagul #glamping.
Din câte înțeleg glampingul este orice vrei tu să fie, atâta timp cât e cel puțin nițel fancy. În cazul nostru glamping a însemnat un cort foarte bine utilat, exact ca o cameră, sau ca un bungalow, spațiu de relaxare, cenotă privată și vizitarea centrului de animale sălbatice.
Toate astea în timp ce ne-am bucurat din plin de natură, am ascultat păsările și gângăniile pădurii.
Glamping is a portmanteau of glamour and camping and describes a style of camping with amenities and, in some cases, resort-style services not usually associated with „traditional” camping. Glamping has become particularly popular with 21st-century tourists seeking the luxuries of hotel accommodation alongside the escapism and adventure recreation of camping – via Wikipedia
Review Akumal Natura Glamping
A fost prima experiență deci nu am cu ce să compar, dar ne-a plăcut atât de mult încât am ieșit din glamping doar cât să ne mai dezmorțim și să facem câte o plimbare până în sat.
Mi-a plăcut și mi s-a părut interesant faptul că recepția, restaurantul și zona de relaxare sunt destul de departe de coturile pentru cazare. Și acestea din urmă sunt destul de răsfirate. Două trei corturi aici, alte câteva mai departe. Chiar dacă ai și vecini, aproape că nu îi simți.
La restaurant se mai nasc discuții, poate câte o mică petrecere, dar fiind atât de departe corturile, riști să nu auzi mai nimic. Ceea ce mi s-a părut absolut superb și perfect.
Am avut astfel sentimentul de intimitate și libertate specific ieșirilor în natură. În tot acest timp ne-am bucurat însă de apă și săpun, un pat imens de care Alex s-a bucurat ca un copil. Pentru că are aproape 1,90 lui i se întâmplă deseori să doarmă cu picioarele pe afară.
Mâncarea la Akumal Natura Glamping este și ea absolut delicioasă. Am servit în una din seri creveți cu sos de usturoi. A fost demențial, probabil una dintre cele mai bune porții de creveți de până acum. O cină la Akumal costă 250 de pesos.
Cenotă personală
Tot Mexicul este plin de Cenote (peșteri care s-au prăbușit și care sunt pline de apă). În unele poți intra, în altele nu, pentru majoritatea plătești taxe de intrare. Rareori se întâmplă să poți avea o cenotă doar pentru tine. Dar noi am fost suficient de norocoși.
Dezavantaj
Pentru duș nu există apă caldă, însă nu trebuie decât să ceri și primești un termos cu apă clocotită pe care o poți amesteca cu apa rece. Doar ai grijă să comunici personalului preferințele tale și ora la care ai vrea apa caldă dacă nu o vrei dimineața.
Apropo, cam tot anul apa curentă are aproximativ 23 de grade, deci nu e chiara așa grav.
UMA – centru pentru animalele sălbatice
Cei de la Akumal Natura Glamping au la câțiva km și un spațiu amenajat pentru animalele sălbatice. Nu mai știu cum se traduce UMA, dar știu ce reprezintă.
Un spațiu în care sunt aduse animale care din diverse motive nu trăiesc în sălbăticie. Unele au fost animale de circ, altele sunt aduse pentru a fi studiate câteva luni apoi eliberate (șerpii Boa de exemplu). Există și animale care au divese dizabilități. Unele au fost animale de companie cu toate că locul lor e în sălbăticie și acum se încearcă reintroducerea lor în mediul natural. Dar durează.
Poze UMA
Mai jos o serie lungă de poze cu animale. A fost o experiență foarte interesantă mai ales pentru că am avut ghid și ne-a explicat tot ce am vrut noi să știm. Pozele sunt făcute cu Canon EOS M100, mare parte cu obiectivul 55-200 care m-a surprins. Unele poze sunt făcute din spatele plaselor, dar obiectivul acesta a știut să le evite foarte frumos. Vedeți voi mai jos.
Asta mică m-a făcut să mă gândesc la Andreea :D.
Cel din poze e degetul lui Alex. Așa se joacă animăluțul de mai jos.
Exemplarul de mai jos este pe cale de dispariție și dacă am înțeles bine o vreme a fost animal de făcut poze… cam trist…
A fost prima dată când am văzut un papagal albastru. Și chiar mi-a atras atenția. Cum stătea el singur, albastru și cuminte la locul lui.
Am aflat că există și albine care nu înțeapă. Albinele negre, pe cale de dispariție și ele. Nici nu au ac. Poate și din cauza asta sunt pecale de dispariție?
Toate aceste animale au spații special amenajate, conform climatului lor natural. Pentru multe dintre ele scopul este să fie eliberate iar în natură. Se încearcă eliberarea și celor rănite, dar într-o familie care să le ocrotească. Pentru asta prima dată trebuie să fie acceptate de celelalte animale.
Spider monkeys a fost locul în care am poposit probabil cel mai mult. Și la dus, dar și după ce am terminat bălăceala la cenota de la UMA.
Cenotă UMA
Nici nu mai are sens să spun ce bine ne-am simțit și cât de bine arată această cenotă. Dovadă sunt pozele și vlogul de la glamping.
Cum sunt eliberate animalele în natură
Mi-a stârnit curiozitatea discuția, așadar a trebuit să întreb. De exemplu se încearcă în primă fază împrietenirea mai multor indivizi din aceeași specie. Animalele sunt redate sălbăticiei în grupuri. Omul intervine cât mai puțin posibil. Animalele sunt în mediul lor natural și se cam descurcă singure.
Și eliberarea asta se face treptat. O vreme animalele decid când pleacă, când se întorc. Mi s-a părut foarte fascinant. Partea cea mai bună a fost faptul că am avut ghid cu noi care ne-a explicat divesrse lucruri, ne-a dat indicații despre când și cum să ne jucăm și să mângâiem animalele.
A fost prima dată cândam atins un șarpe boa, când am fost atâââât de aproape de o tarantulă în sălbăticie, când am dat mână și mângâiat pe burtă o maimuță.
Recapitulare Akumal Natura Glamping
Experiența a fost foarte foarte interesantă. Ne-am simțit bine, am râs foarte mult și am petrecut timp în natură.
Din când în când poate am mai exagerat și cu statul pe net, pentru că era wifi peste tot la discreție, chiar dacă nu funcționa perfect.
Vă recomandam dacă ajungeți în zonă și sunteți curioși să testați viața la glamping să nu îi evitați cel puțin 2 noapți.
Ai testat viațade glamping? Ai testa?
[…] loc pe care ne dorim să îl vizităm, dar nu am ajuns încă este Green Camp Buzău. La glamping am mai stat în Mexic și ne place genul acesta de […]
[…] Pentru glamping plătești între 40 și 50 de euro. […]
[…] Pentru glamping plătești între 40 și 50 de euro. […]
Hi there, just wanted to tell you, I loved this blog post.
It was practical. Keep on posting!
Pare foarte safe si in acelasi timp aventuros. Mi-ar placea sa stau cateva nopti intr-un glamping. Si acesta arata super!