• Menu
  • Menu

Cele mai izolate locuri în care am stat

Noi facem ce facem și ne găsim câte un loc frumos unde să ne izolăm o vreme. Că vorbim de două zile în inima junglei sau două luni pe o plajă tropicală, până acum ne-am descurcat să găsim locuri izolate.

Încă de când eram în Mexic ne-am gândit să scriem acest articol. Asta și pentru că am hotărât că drumul până la Winika a fost cel mai lung și acolo am fost cei mai departe de lume în inima junglei. 

Cele mai izolate locuri în care am stat

Winika Habitat

Nu știam nici noi exact la ce să ne așteptăm atunci când am citit despre acest loc. Știam că e prea departe cât să bată internetul. Și mai știam că totuși avem toate condițiile. Chiar dacă se aud maimuțe urlătoare în depărtare de zici că sunt lângă tine.

La Winika Habitat am stat două zile apoi ne-am mutat la Winika Resort. Destul de sălbatic și aici, dar mult mai aproape de oraș.

Experiența a meritat din plin! Nu în fiecare zi ai ocazia să te bălăcești în izvoare, să stai să admiri florile și fluturii și tot ce înseamnă natura înconjurătoare.

Duli Beach

Aici am avut un debate, mie și Duli mi se pare destul de izolată. Ar putea să merite și primul loc. La Duli aveam însă internet, cel mai apropiat sat (destul de măricel) era la jumătate de oră de mers pe jos. Eram mai aproape de civilizație și aveam și turiști.

P.s. – vezi că sunt iar în căutare de manageri. Succes!

Hai să vezi cum era o zi din viața noastră la Duli. Aici am petrecut două luni.

Muang Ngoi

Aici am avut și internet, eram și în mijlocul satului, dar ca să ajungi aici trebuia să iei barca o oră. Pe drum, dacă intenționai să ajungi cu vehicul, se fac 5-6 ore. Atunci când drumul este practicabil.

Iar din Muang Noi te desparte doar o oră de mers (pe jos!) de Ban Ha. Poți să și dormi în sat, există niște „unități de cazare” oficiale, dar localnicii îți oferă cu bucurie un sac de paie și un colț pe jos să dormi la ei.

Dacă nu, poți sta cât să bei o bere și să te joci cu fluturii. Data viitoare când ajungem rămânem mai mult.

Woodstock Beach Camp

Drumul din oraș, care pare un fel de Mamaia din Vietnam, până la Woodstock Beach Camp este atât de prost încât m-am întrebat dacă urmează să ne donăm organele fără să fim de acord. Contrastul era prea mare. Iar tot ce știam noi despre locul ăsta era că un alt român era aici. Pe Bogdan îl cunoscusem cu două săptămâni înainte și ne văzusem o seară la o bere. Merită să îi citești povestea.

Chiar dacă te descurajează drumul, Woodstock este o oază plăcută în nebunia turistică de pe Cat Ba. Nu te aștepta să stai regește, dar este suficient de bine pentru câteva zile. Poți lua tururi și de aici, poți să fugi până pe plajele din apropiere în căutare de plancton fosforescent, poți explora insula cu scuterul.

Locul este un mix simpatic între loc de familie și hipioți. Ceea ce e foarte plăcut. Tot timpul sunt căței simpatici care aleargă în jur și în fiecare seară au o „cină de familie” unde ai ocazia să cunoști oameni interesanți.

Ai și tipuri variate de cazare

  • Bungalowuri potrivite pentru 2 persoane
  • Camere cu 3 sau 4 paturi pentru familii și grupuri mai mari
  • Corturi
  • O căsuță de 6 persoane pe AirBnB
  • La nevoie și aglomerație mare închiriază și hamace

Alte locuri izolate în care am stat

De fiecare dată atunci când călătorim mergem și prin sătuce uitate de lume, locuri autentice, mai puțin vizitate. Ne urcăm pe scuter, explorăm, ajungem să mâncăm în sate ce nu au văzut picior de turist. Face parte din farmecul stilului nostru de viață. Chiar dacă uneori suntem aproape să dăm de belele.

Tu ce locuri izolate ne recomanzi? Hmmm, hai să strângem o listă delicioasă de recomandări.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments