• Menu
  • Menu

Lungul drum spre casă – jurnal de călătorie

După un rollercoaster de emoții am început călătoria spre casă. Am stat câteva zile la relaxare în Tamarindo, Costa Rica. Pura vida! Le înțelegem sloganul de țară și chiar rezonăm cu el.

Ne-am urcat într-un autobuz 6 ore, apoi în alte două și într-un final ne-am parcat pentru noapte undeva aproape de aeroportul internațional Juan Santamaria.

Uite și un pont pentru Costa Rica – Uber este mult mai ieftin decât taxiurile. Am plătit pentru 7 kilometri și ceva 5 dolari, în timp ce un taxi ar fi costat 15. Cu autobuzul am plătit amândoi cam 3 dolari. Dacă vă găsiți prin Costa Rica puteți utiliza cu încredere Uber.

Zborul cu Air Canada

Nu suntem noi cine știe ce judecători de zboruri, dar amândoi am concluzionat că a fost un zbor ok, dar nimic wow. Partea cea mai bună a fost că am avut o escală foarte scurtă, de o oră și 15 iar procesul până la poata de îmbarcare a fost foarte rapid. Ba chiar am avut timp să ne și „plictisim”.

Trebuie să știți că pentru români nu mai este nevoie de viză în Canada, dar trebuie să completați un formular online de aprobare.

Primul segment de zbor, cel mai scurt, a fost cu Air Canada Rouge iar în cazul în care cumpărai ceva nu puteai să plătești decât cu card. Norocul nostru că am trecut de primul control cu sticla de apă de care uitasem prin bagaj.

Popas

Acum am poposit câteva zile în Olanda, în Maastricht. Un oraș extrem de frumos. M-am îndrăgostit de el, de arhitectură, de liniștea și pacea de aici. Surprinzător însă este un oraș destul de activ, hippie, studențesc.

Am dispărut puțin din peisaj, sperăm că vă distrați în vacanța de 1 mai. Pe unde petreceți?

Dintr-o sărbătoare în alta

Am dat din Semana Santa în Nicaragua în Ziua Regelui în Olanda. În Amsterdam e nebunie și sărbătoare mare. Am văzut pozele și filmulețele și parcă puțin prea multă sărbătoare pentru noi. În Maastricht lucrurile au fost destul de calme, dar vesele. Cu multă lume pe străzi, dansând, bând bere, vin, cocktailuri. Cu oameni în parc vânzând vechiturile de prin casă. Câțiva îmbrăcați în portocaliu.

Maastricht e un orășel tare cochet. Ne place!

Vacanță plăcută pe oriunde sunteți.

 

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.