• Menu
  • Menu

De ce am devenit nomazi digitali și cum câștigăm bani

Alarma îmi sună pentru a patra oară iar mirosul de cafea mă prinde de nas și degetele de la picioare. Deschid ochii, e soare și frumos afară. Știu că e momentul să mă trezesc, dar tot ce vreau e să mă întorc pe partea cealaltă și să mai dorm puțin. Doar un pic.

Pentru cei care nu mă cunosc suficient cam așa decurg 70% dintre diminețile mele. Indiferent de continentul pe care mă aflu. Restul dimineților sunt fără ceas deșteptător. Iar asta e cea mai grozavă metodă să te trezești.

De ce am devenit nomad digital?

Uneori glumesc și spun că am ales acest drum pentru că mă enervează să fac powepointuri și exceluri. Realitatea este că îmi place flexibilitatea programului meu. Chiar dacă uneori flexibilitatea asta mă face să am un program haotic, presărat cu zile ce au și 20 de ore de muncă.

Balansez cu zilele în care uit pe unde mi-am lăsat laptopul și de când nu l-am mai deschis.

Și cel mai frumos: pot să îmi pun toate pasiunile într-un coș, ca rotocoalele de ață pe care le punea mamaia ca să le împletească în cine știe ce minune nouă de bluză sau fular. Pasiunea pentru scris, cea pentru călătorii, curiozitatea și nevoia unui alt fel de program ne poartă din februarie 2016 de pe un continent pe altul și dintr-o țară în alta.

Pentru Alex pasiunea de a învăța lucruri noi și mai ales cea de a învăța despre editare video. Iar ca în orice poveste, nu e ca și cum totul îți vine pe tavă, doar pentru că ai avut o idee creață.

Provocări ale vieții de nomad digital

  • Uneori simțim că ne îndepărtăm de oameni.
  • Gestionarea resurselor financiare.
  • Găsirea unei balanțe între timpul de muncă și cel de distracție.

Freelancingul este ca un test de evaluare. Treci testul fără să trișezi vei avea parte de multe proiecte și clienți, nu ești suficient de bun, vei pica. Așa cum spune Iunieta aici.

Dar cum vă câștigați banii?

În primul rând reușind să mă dau jos din pat la timp. Chiar dacă am scris de multe ori despre asta, oamenilor uneori încă nu le este foarte clar cum câștigăm noi bani. Nu primim bani pentru fiecare articol scris pe blog. Mai puțin de un sfert dintre articole sunt publicitare. Blogul este în primul rând o pasiune, dar pilonul principal.

Exemple

  • Uneori diferite branduri (de care ne place, pe care le folosim, cu care rezonăm) ne plătesc pentru a scrie despre ele.
  • Alteori administrăm pagini de Facebook, Instagram sau bloguri ale altora.
  • Deseori diverși alți clienți vor să scriem pentru ei. Bucata asta o numim ghost writing. Noi scriem diverse ghiduri și articole și nu știe nimeni că ăla e textul nostru.
  • Alex alteori filmează, montează și editează. Uneori doar montează ceva, alteori face totul cap-coadă, în funcție de cerințe.
  • Iar în ultima vreme tot mai multă lume ne cere să facem conținut pentru platformele lor, dar semnat de noi. Ceea ce nu poate decât să ne bucure și este semnul cel mai clar că producem un conținut bun.

Nu ne putem lăuda cu toți clienții pentru că există ceva ce se numește acord de confidențialitate.

Există piață în România pentru asta?

Evident, există. Asta se vede și în numărul tot mai mare de freelanceri sau nomazi digitali. Uite, avem o serie întreagă de interviuri și povești cu nomazii zilelor noastre.

Freelanceri? Sunt și ei mulți.

Iar dacă ai vrea să ne auzi povestind, dacă vrei să găsești răspunsul unor întrebări, doi oameni foarte mișto au pus la punct un eveniment pe care îl aștept și eu cu nerăbdare. Chiar dacă nu mă descurc mereu excelent în mulțimi. Cu atât mai puțin când trebuie să le și vorbesc.

NO.MAD TALKS, 7 IUNIE, DIALOGUE SOCIAL BAR

Dacă ești prince cei care se pregătește să facă pasul spre freelancing, sau să își ia viața în spate prin lume, ne vedem pe șapte iunie. (jur că rima nu a fost intenționată.) Găsești toate detaliile aici.

Iunieta Sandu și Claudiu Jojatu fac lucrul ăla pe care noi tot amânăm să îl facem. Organizează și facilitează o întâlnire între cei care sunt la început de drum sau se pregătesc să pășească pe drumul ăsta.

Ne-au chemat pe noi și pe Alina și Florin de la Aventurescu.ro ca să povestim într-un cadru relaxat despre probleme spinoase ale acestei alegeri.

Detalii importante ale evenimentului

Vă citez de pe pagina de event NO.MAD TALKS.

Printre subiectele abordate vor fi: blocajele și cum trecem peste ele, primele greșeli și cum pot fi evitate, bugete, rutina, time management.

CUM TE ÎNSCRII?

Pentru înscriere vă rugăm să completați acest formular:https://bit.ly/2IPH59B

Cât costă intrarea?

Participarea este gratuită, însă pentru că știm sigur că acest eveniment va strânge cei mai faini oameni, vă rugăm ca suma pe care ați fi dispuși o să plătiți pentru acces la eveniment să o donați către una dintre cauze.Împreună Creștem Valori –https://bit.ly/2Gq2y3D
Ajungem Mari –https://bit.ly/2rKOZHK


Din inimă vă spunem: ne vedem joi, 7  iunie! 🙂 Nu uita să completezi formularul.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments