• Menu
  • Menu

Cele mai populare metode de a înșela turiștii în Paris

Atunci când călătorești e mai greu să rămâi mereu în siguranță. Împrejurările se schimbă mereu, cunoști mulți oameni noi, ai o grămadă de lucruri la care să te gândești și elemente noi la care ești expus. Tocmai din această cauză suntem mai vulnerabili la tot felul de înșelătorii.

În acest articol v-am povestit despre China, aici despre Istanbul. Azi povestim despre cele mai populare metode de a înșela turiștii în Paris. E vară, perioada concediilor se aproprie și cred că o să vă fie de folos.

Orașul iubirilor înghesuite

Îmi amintesc prima mea vizită în Paris. Nu înțelegeam cum poate să mă dezamăgească un oraș despre care aveam impresia că e cel mai grozav și romantic din lume. Mă așteptam să fie locul în care iubirea îmi plutește în aer. În schimb am găsit orașul unor iubiri înghesuite. Era August și sărbătoare. Toată lumea căuta iubirea pe străzile Parisului.

A fost nevoie să ajung în Paris și în alte anotimpuri ca să îi descopăr farmecul. Și până la urmă l-am găsit. Cu toate că încă nu e orașul preferat din lume și nici nu are șanse să devină. Mă rog, uite o poză de colecție. Paris 2011.

Metode de a înșela turiștii

Tocmai pentru că e atât de aglomerat și plin, Paris e predispus la tot felul de metode de a înșela turiștii. Mai ales cu atâââta dragoste plutind în aer. Dacă s-ar face o statistică sunt curioasă dacă Paris este orașul cu cele mai multe cereri în căsătorie.

Metoda inelului

Dacă tot suntem la cereri în căsătorie…

Bun, metoda asta e simplă. Un cerșetor o să scape lângă voi un inel sau orice alt obiect „de aur”. Vă va convinge să îl luați, poate chiar o să spună că e împotriva religiei să ia lucruri care nu îi aparțin. După ce luați obiectul o să înceapă să vă ceară bani.

Știți și voi că inelul nu este din aur, nu acceptați obiecte și nu dați bani oamenilor pe stradă.

Brățara prieteniei

Apropo de nu acceptați obiecte. Am mai întâlnit metoda asta în Milano în apropierea Domului și prin Napoli.

Tineri o să vină la voi pe stradă să vă ofere această brățară a prieteniei. Gratuit. Chiar dacă nu vreți să acceptați sunt destul de agili și vă treziți cu brățara pe mână. Moment în care vă cer bani pentru ea. I knoooow, right?! Deci vă oferă gratis ceva ce voi nu vreți, vă obligă să luați, apoi vor bani și fac tămbălău.

Cum ieși din asta? Nu te oprești să vorbești cu ei. Ține mâinile în buzunare. Just smileee and waaave! 🙂

Penguins Madagascar GIF - Find & Share on GIPHY

Similar nu accepta flori, inimioare și alte nimicuri ce pot să pară gesturi reale, drăguțe. Ține minte – rareori ceva este gratis. Mai ales când ești turist într-un oraș aglomerat.

Alba neagra

Nici nu știu de ce mai adaug paragraful ăsta. Sunteți toți din România, toată lumea știe că alba neagra nu e un joc la care să câștigi. Indiferent că ești pe faleză în Eforie, sau pe Champs Elysees.

Taxiurile

Poate nu te-ai aștepta, dar peste tot în lume e bine să verifici bine mașina în care te urci. Mai ales în Paris. Respectă orice reguli ai respecta și în România și nu ai de ce să îți faci probleme. Verifică să aibă aparat și să îl pornească la începutul cursei. Verifică bine tariful la urcarea în mașină.

Încearcă să ai o oarecare idee cu privire la rută, cât ar trebui să dureze călătoria și preț. Opțional poți alege să folosești servicii gen Uber sau Taxify care te anunță în avans cât urmează să plătești.

Rătăciții

Un grup de tineri aparent inofenzivi te vor aborda pentru a cere indicații de orientare. De obicei au o hartă cu ei. Cât tu încerci să îi ajuți și ești concentrat la asta o să rămâi fără bunurile din buzunare.

Hoții de buzunare

Acționează ca și cei de mai sus, poate doar mai puțin evident. Cei de mai sus te iau prin învăluire pentru că nu te aștepți să pățești ceva în timp ce oferi ajutor.

Hoții de buzunare sunt peste tot în lume și au metode diferite de a acționa. De la distragerea atenției, până la profitarea de mijloacele de transport aglomerate sau momentele cheie în care se așteaptă să fiți neatenți.

Așa cum am mai spus, datorită aglomerației, Parisul devine un loc foarte bun pentru astfel de hoți. Îi găsești mai ales în muzee, la obiectivele turistice, oriunde sunt și foarte mulți turiști.

Cum scapi din asta?

Încearcă să nu ajungi în primul rând în situații de genul.

  • Păstrează lucrurile de valoare în siguranță.
  • Ține rucsacul în față în aglomerație.
  • Folosește borsete de siguranță (cele care se pun pe piele sub haine)
  • Încearcă să nu ai la tine sume mari de bani
  • Lasă la hotel sub cheie lucrurile de valoare.

Distracție plăcută și vorba cântecului – hei, nu sunt o pradă ușoară. Ceea ce vă doresc și vouă. 😉

Ah, nu am mai fost prin Paris de ceva vreme.  Te rog să adaugi dacă mai ai și alte metode de a înșela turiștii în Paris.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 comments