De ceva vreme mă frământă această întrebare și am început să găsesc răspunsuri punctuale pentru diferite aspecte din viața mea. Săpunul și șamponul uscat de exemplu, cremele produse natural și înmagazinate în borcănașe de sticlă sau metal pe cate pot să le mai folosesc și altă dată.
Eu vă povestesc ce cosmetice travel friendly, dar și fără plastic și cu ingrediente naturale am descoperit și folosesc în mod constant. Ăsta totuși nu este un blog de beauty.
Aș vrea să fac o serie mai lungă despre alternative care poluează mai puțin planeta. Probabil știți deja că eu cred că fiecare mică schimbare este importantă. Să avem sacoșă din material textil când mergem la cumpărături și să nu mai punem totul în plastic, pe cât posibil să începem să facem alegeri mai smart.
Iar azi vă recomand două branduri – De la Irina, îngrijire firească și Burt’s Bees.
Pe Irina o știu personal. Ne-am cunoscut la Timișoara, în jurul Hostel Costel, tot ea este cea care ne-a desenat noul logo al blogului. Între timp a hotărât să își folosească abilitățile grafice pentru propria afacere. Îngrijire firească, de la Irina.
Campanie de crowdfunding
Irina a lansat recent și o campanie de crowdfunding pentru a crește acest proiect al ei. De ce să donezi? Pentru că produsele ei chiar sunt speciale, mie îmi plac și îmi fac bine, totul este produs local, artizanal.
Și ce faci cu șamponul solid când călătorești? Îl lași să se usuce, îl ștergi ușor și îl pui într-o pungă sau hârtie cerată. Secretul e să îi dai 15-20 de minute ca să se zvânte.
Șamponul uscat de la Irina
Când am revenit din roadtripul prin Balcani am oprit puțin prin Timișoara. Cu Irina tot ținusem legătura și îi spuneam că vreau să trec spre șampoanele uscate. Mai încercasem și alte variante care îmi lăsau părul cam ciudat. Dar acum era momentul să încerc și altceva. Tot vorbeam și ne tot alergam să îmi comand produsul, ea urma să închidă shop-ul, eu nu știu niciodată când sunt pe acasă ca să mă prindă curierul.
Mi-a vândut săpunul, chiar dacă nu era gata, și m-a pus să promit că îl păstrez bine încă cel puțin o lună. Nu a fost ușor, am tăiat o bucățică din el până la termen, nu mai puteam de curiozitate.
Din fericire părul meu s-a înțeles bine cu el din prima, chiar dacă nu mă așteptam. Tot după prima folosire mi s-a părut că parcă părul meu este mai gros, dar nu în sensul rău, ci în sensul foarte bun. Nu știu foarte clar cum să explic. Tocmai din cauza asta nu am un blog de beauty.
Alte produse de la Irina pe care eu le folosesc
Tot de la Irina mai încercasem o cremă minune pentru ciupituri. Mi-a fost de mare ajutor în călătorii și foloseam din ea mereu cu grijă să nu se termine prea repede. Momentan o face doar la comandă.
Când mi s-a terminat crema inițială am pus în borcan ulei de cocos pur și simplu. Nu curge, oricum uleiul de cocos se întărește la sub 24 de grade celsius.
Tot de la Irina mi-am pus în cosmetice și această alifie cu gălbenele și un ulei de păr foarte hrănitor cu care părul mi se înțelege foarte bine atunci când îmi amintesc să îl folosesc. Uleiul a fost făcut cumva special pentru mine, după ce am discutat pe grupul de Facebook despre faptul că părul meu este foarte uscat și casant.
Anul trecut m-am bucurat de crema Provence și cred că încă mai am puțină în borcan.
Am adăugat la colecție și săpunul Calendula care este și el la fel de plăcut ca restul. Și 100% natural, produs local.
Îmi plac foarte mult produsele Irinei și chiar vi le recomand. Sper să vi se potrivească și vouă. Dacă le-ai încercat sau urmează să le încerci să îmi spui și mie cum a fost.
Burt’s Bees
Nu știu cât este Burt’s Bees o companie eco friendly, dar cele două produse pe care le folosesc eu de la ei cu siguranță sunt. Am primit prima dată o cremă de cuticule cu unt de lime ce mi-a plăcut la nebunie.
Recipientul este mic, tot cutiuță de metal pe care mai târziu pot să o folosesc la altceva. Iar chiar dacă pare micuță, fiind o cremă atât de compactă ține o grămadă.
Produsul cu numărul doi este o descoperire recentă, Miracle Salve iar relația noastră a escaladat rapid în ciuda mirosului cel puțin ciudat. Din când în când simt nevoia să mai alternez, iar mie îmi face bine atât la ten, cât și pe mâini sau călcâie.
Ce altceva?
Uleiul de cocos. Îl folosesc în multiple moduri. Pentru păr, mâini, față. Problema cu el este, așa cum am mai citit și eu, că nu ar hidrata și în profunzime.
Și o să vă mai dau un reminder să donați în campania de crowdfunding și să luați recompense. De exemplu eu am pus ochii pe pachetul de 50 de euro. Știu că și ajut, contribui activ la ceva ce aș vrea să crească, dar mă și răsfăț.
Și vă mai las un link util. Liana de la Aveți și pe Roz face o treabă excelentă în a recomanda branduri și companii ce nu testează produsele pe animale.
Voi ce cosmetice prietenoase cu mediul folosiți?
[…] Tot la capitolul acesta oarecum, eu folosesc maxim un fond de ten pe an. Nu le schimb după cum bate vântul, mă machiez oricum destul de puțin și rar, iar în ultima vreme m-am orientat tot mai des spre ambalaje și produse prietenoase cu natura. Despre unele am și scris pe blog. […]
Simona! În primul rând, sper că ai ajuns cu bine unde trebuia. Abia aștept poze!
Apoi, las aici linkul spre produsul în care s-a transformat crema anti-ciupituri (cum simpatic îi spui tu) pe care ai folosit-o. Namah Sivaya: https://delairina.ro/product/namah-sivaya-parfum-de-puls/ .
Aceleași ingrediente minus ceara de albine (ceea ce face produsul vegan) și minus turmeric, ca sa nu pateze hainele. Basically uleiul ajuta si ca repelent dar e si antiinflamator si calmant cat sa reduca mâncărimea daca ciupitura s-a produs. Sticla cu roll-on face sa fie super usor de aplicat si de purtat oriunde, de cam cât un ruj 🙂
Multu tare pentru cuvinte, ma bucur si mai tare ca ti se potriveste samponul! <3
si sunt chiar curioasa cat de ciudat miroase Miracle Salve 🙂 Daca n-ar fi asa obosita as cauta pe net ingredientele sa-mi fac o idee 😛
ce imi place ca a aparut curentul asta in romania!
In ultimul concediu am luat un sapun cu noi, sapun facut handmade, surgras, si o crema pe baza de oxid de zinc (sudocrem) – pe care m folosit-o de ne-am rupt ca am varsat-o din gresala. Contra insectelor a luat sotul pe loc un ulei esential repelent, nu ma pricep ca la mine nu trag tzantarii dar el e multumit.