• Menu
  • Menu

De ce sunt danezii atât de fericiți?

Danemarca este mereu în topuri atunci când vorbim de fericire. Anul acesta este pe locul 2, pe locul 1 se află Finlanda, iar restul țărilor scandinave sunt și ele pe listă mai sus de locul 10. Interesant, nu? Am aflat că printre motivele de fericire sunt faptul că sistemul de educație și cel de sănătate sunt complet gratuite, la standarde înalte.

La pachet cu mănunchiul de endorfine din pedalat și/sau alergat. Am reușit să înțelegem destul de rapid de ce sunt danezii atât de fericiți.

Am dat nas în nas cu o țară cu ale cărei valori rezonăm puternic.

Toată lumea trebuie să contribuie la binele comun. Iar hygge (habar nu am încă modul corect de pronunțara) este conceptul lor pentru un mod de viață frumos, relaxat, comod, protejat. E greu de definit în puține cuvinte pe un blog de călătorie, într-un articol despre multe altele.

De ce sunt danezii atât de fericiți?

Poți să simți motivele pentru care sunt danezii atât de fericiți urmărind vlogul de călătorie. Nu ne-am întors de mult timp, dar ne-a plăcut atât de mult încât am făcut selecție prin câteva variante de Work Away în Danemarca. Ne pregătit pentru o primăvară altfel.

Și așa cum a observat cineva destul de bine, pentru noi ei sunt bicicliști, pentru ei doar oameni. 🙂 Toată lumea merge pur și simplu cu bicicleta și folosesc mașinile destul de rar.

Am văzut oameni pe tot felul de mijloace de deplasare alternative. Biciclete, skate, role, trotinete. În patru zile în zonă am auzit un singur claxon și chiar avea dreptate.

O să urmeze un ghid de călătorie pentru ce e de văzut în Copenhaga, vă ajută și vlogul cu asta. Noi am pedalat dintr-un loc în altul iar Alex nici nu a băgat tot în video.

Sunt danezii chiar așa de fericiți?

Am și intrat în vorbă cu oamenii. Spuneau și ei că nu sunt nepărat așa de fericiți. Fiecare are problemele lui. Doar că ei au câteva alte probleme în minus. Rată mică a criminalității, de exemplu. Si au multe beneficii, sunt crescuți într-o cultură democratică, liberi să se exprime, cu blândețe.

Vă dați seama că dacă ești crescut așa, nu ai cum să ieși decât un adult destul de echilibrat și relaxat. 😉

Poți să citești mai multe despre danezi și fericire și aici. Aici un articol mai vechi despre motivele pentru care sunt productivi și competitivi.

Ne-a plăcut. Ne-a plăcut mult și am cam vrea înapoi. Lăsăm să treacă iarna.

Spor la călătorit și enjoy!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment