Travel Stuff

Ce trebuie sa faci pentru a obtine viza de China

Reading Time: 4 minutes

Prima viza turistica pentru luna noastra de miere a fost cea pentru China.

Ce trebuie sa faceti in cazul in care doriti sa aplicati pentru viza?  Pentru cea de turist, de maxim 3 luni pentru care am aplicat noi trebuie sa:

  • – va prezentati la ambasada si sa completati formularul standard
  • – aveti un pasaport valabil cel putin 6 luni
  • – sa aveti un extras bancar care sa dovedeasca faptul ca aveti minim 100 de euro pe zi
  • – biletele de avion – de aterizare si de plecare din china
  • – poza tip buletin
  • – la final trebuie sa platiti o taxa de 240 de lei.

Dupa ce faceti formalitatile pasaportul ramane acolo timp de o saptamana. La ridicare o sa aveti viza in pasaport. Acolo o sa fie mentionata data maxima pana cand puteti sta in China si numarul de zile pe parcursul carora aveti acces.

32405_415587075175289_1757358998_n

De pe site-ul ambasadei:

1. Acordarea vizei, termenul de valabilitate si durata sederii, precum si numarul de intrari acordat se hotarasc de catre functionarii consulari ai ambasadei R. P. Chineze in conformitate cu legile si regulamentele chineze si cu situatia concreta a cazului solicitantului. Functionarii consulari au dreptul sa refuze cererea pentru viza in cazul in care cererea nu se conformeaza legilor si regulamentelor in vigoare si sa anuleze viza acordata fara sa precizeze motivul.
2. In general solicitantul trebuie sa se prezinte personal la Sectia Consulara a Ambasadei R.P.Chineze si sa ofere toate informatiile necesare. In cazul in care solicitantul nu se poate prezenta personal din motive obiective trebuie sa completeze formularul “Cerere de solicitare pentru viza”, sa-l semneze si apoi sa imputerniceasca o alta persoana ca reprezentant. Solicitantul trebuie sa raspunda tuturor intrebarilor legate de cererea de viza prezentand situatia adevarata si sa ofere urmatoarele documente:
a. pasaportul valabil ( pentru cel putin inca 6 luni ) sau alte documente de calatorie internationale care pot tine locul pasaportului precum si copia acestuia; pasaportul trebuie sa contina pagini libere destinate aplicarii vizelor;
b. “Formularul pentru viza” completat corect si citet la fiecare rubrica si o fotografie tip “pasaport”; in caz contrar cererea va fi refuzata sau amanata. Daca solicitantul este insotit de un copil, fotografia copilului trebuie aplicata pe formularul pentru viza al solicitantului;de asemenea, este necesara o copie a certificatului de nastere al copilului..
c. Strainii rezidenti in Romania trebuie sa prezinte “Legitimatia de sedere” in Romania si copia acesteia, un Certificat constatator eliberat de Oficiul National al Registrului Comertului (original si copie) sau o adeverinta de salariat emisa de institutia la care lucreaza, un extras de cont emis de banca pe numele sau semnat si stampilat in original (minim 100 EURO/ZI) precum si o asigurare de calatorie pentru China. Si de asemenea trebuie sa mai completeze formular suplimentar (Formular V.2011B ).
Strainii rezidenti in Romania trebuie sa se prezinte personal la ghiseu pentru depunerea vizei.
3. Persoanele care merg in China in scop turistic, pentru vizitarea rudelor sau in alt scop personal pot solicita viza turistica. Solicitantul trebuie sa prezinte pasaportul, biletul de avion dus-intors si formularul pentru viza completat. Persoanele care doresc sa calatoreasca in scop turistic in unele regiuni ale Chinei, cetatenii straini si persoane care au anumite profesii trebuie sa solicite viza conform conditiilor cerute de regulamentul care ii priveste (de pilda cei care doresc sa calatoreasca in scop turistic in Tibet trebuie sa contacteze mai intii Biroul de Turism pentru Tibet, tel: 86-891-6834313, fax: 86-891-8634532).
4.Persoanele care aplica pentru viza de studiu sau munca trebuie sa completeze si Formularul suplimentar (Formular V.2011B ).
5. Solicitarea altui tip de viza decat cel de tranzit trebuie aprobata de organele chineze imputernicite. Invitatia sau scrisoarea de aprobare trebuie sa fie trimisa Ambasadei R.P.Chineze de catre organul imputernicit sau sa fie prezentata de catre solicitant.
Organele imputernicite sunt Ministerele sau Comisiile de Stat, administratii locale, birouri de relatii externe, comisii de relatii economice si comerciale ale provinciilor, ale regiunilor autonome, ale municipiilor direct subordonate sau ale altor orase imputernicite si alte organisme guvernamentale, societati comerciale nationale si alte societati comerciale imputernicite.
II. Tipul vizei si formalitati de solicitare
Sectia consulara a Ambasadei R.P.Chineze primeste solicitari si elibereaza vize conform regulamentului. In prezent se elibereaza vize pentru turism, vizita, de munca, de studii, de rezidenta, de tranzit, de serviciu (pentru echipaje aero sau navale) si pentru ziaristi. Solicitantul poate solicita viza conform propriei situatii si scopului calatoriei. Conform Acordului privind scutirea de viza semnat intre China si Romania, cetatenilor romani posesori ai pasapoartelor diplomatice sau de serviciu nu le trebuie viza pentru a calatori in China. In cazul cetatenilor altor tari, daca intre tara respectiva si China exista un acord de scutire de viza se va proceda conform acestui acord.
1. Viza turistica (L)
Scopul:vizita turistica, vizita la membri familiei sau prieteni sau calatoriile cu scop personal
Documente necesare: formularul pentru viza; pasaport si copia acestuia; ; o fotografie tip pasaport; copia rezervarii biletului de avion dus-intors; rezervare de hotel sau un extras de cont (minim 100 euro -zi) care sa fie semnat si stampilat de catre un functionar al bancii; in cazul vizitei la familie sau prieteni trebuie sa se prezinte invitatia acestora; persoanele casatorite cu cetateni chinezi trebuie sa prezinte certificatul de casatorie si copia acestuia; in cazul vizitei la prieteni este nevoie de formularul completat, pasaport si copia acestuia; bilet de avion dus-intors; invitatia de la persoana la care se merge; copia cartii de identitate a persoanei care face invitatia si in functie de persoana care suporta cheltuielile va fi nevoie de un extras de cont (acest lucru se va stabili de catre functionarul de la ghiseu). In cazul in care doriti sa aplicati pentru viza cu doua intrari, va rugam sa faceti dovada faptului ca veti intra de doua ori pe teritoriul Chinei.
Viza cu doua intrari pentru destinatia China- Hong Kong- China are valabilitate 3 luni.

Sharing:

About The Author: Simona

I like to challenge what I think I know! I like to travel for the challenge! I travel because it makes sense. I travel because this is life for me!

Leave a Reply

9 Comments on "Ce trebuie sa faci pentru a obtine viza de China"

avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Robert
Guest

Daca sunt minor, trebuie neaparat sa merg cu parintii mei la abasada pentru achizitia vizei, sau este indeajuns sa am o imputernicire semnata de ambii parinti si sa ma duc singur la ambasada?

Lucian
Guest

Bună Simona!

Cam cât timp ai petrecut la ambasadă pentru a înainta cererea? Există vreun interviu?

Mulțumesc frumos!

Andreea Chelsoi (@zgubi)
Guest

cu cat timp inainte de plecare ati aplicat, sau cat timp e recomandat?

Sergiu
Guest

As vrea sa stiu, va rog! Sunt interesat sa plec in Tibet…si sa raman acolo, sa traiesc acolo, sa muncesc acolo. Sa invat acolo!…o conduita de viata! O alta viata!…a mea!, imi doresc! Dati-mi, va rog, toate informatiile, daca le detineti! Va asigur de intreg respectul meu! Astept cu nerabdare…

Adriana
Guest

Multumim pentru informatia complexa si de actualitate.

wpDiscuz