• Menu
  • Menu

Monterosso Al Mare

Monterosso este primul oras dinspre Levanto. Ca sa retineti mai bine avem in aceasta ordine: Levanto (oras mai mare) apoi incep cele Cinque Terre: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore, apoi La Spezia (alt oras mai mare).

Promit ca o sa revin si cu o harta pentru lamuriri. Dupa ce am luat micul dejun, ne-am spalat, machiat, aranjat 7 fete :), ne-am urcat in tren si am plecat spre Monterosso. Sa incepem explorarea de cel mai departe spre casa.

Cu trenul in Cinque Terre

Mi-a placut foarte mult drumul cu trenul. Nu apuci sa mergi prea mult, intri intr-un tunel apoi la iesire ai apa, soare si stanci. In vagonul s-a auzit un aaaa scurt, mai mult de jumatate am intins mainile spre camere sau telefoane dar apoi trenul a intrat imediat iar in tunel.

Doua zile la rand am avut toti aceasi reactie: tunel, aaa, peisaj, tunel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Trenurile sunt bine ingrijite si arata cam asa:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


La plimbare prin Monterroso

Inainte sa plec nu am apucat sa aprofundez prea multe informatii. Citisem cu nesat toate articolele despre Cinque Terre de aici insa nu mai stiam care satuc e care.
Atunci cand am coborat in gara si am vazut plaja si marea de turisti am realizat ca nu e chiar locul la care visam eu. Monterosso are partile sale simpatice, frumoase si foarte fotogenice plus o plaja destul de generoasa (fata de celelate) dar are de asemenea si foarteeee multi turisti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Un miliard (cel putin) de poze mai tarziu am inceput sa mergem pe traseul spre Vernazza. Cel normal, turistic. Usor aglomerat pe alocuri. Am stat si la coada pentru a putea trece, alteori am tinut noi coada (deh, peisajele si pozele). Cu putina bunavointa, probabil si datorita peisajelor de vis, nimeni nu s-a plans. OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La un moment dat pe traseu am ajuns la un checkpoint. Aveai bilet mergeai mai departe, nu aveai, puteai sa iti iei si multumesc frumos Lavinia pentru avertizare: NEAPARAT APA la voi mereu.

AccuWeather m-a mintit (IAR) ca o sa fie 23-24 de grade. In realitate au fost peste 27-28, foarte cald asadar. Daca plecati pe traseu sa nu uitati apa acasa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cum a fost pe traseu? Frumos, superb, greu, cald, minunat! O galagie de poze de aici data viitoare :).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spor la călătorit!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments