• Menu
  • Menu

Radu Paltineanu – CycletheAmericas

Radu este unul dintre românii ăia mișto! Și e atât de mișto încât el are viză de Canada și a făcut studiile acolo însă el preferă să fie român!

A făcut nenumărate aventuri și are pasiunea călătoritului în sânge. Se vede asta!

Ce a mai făcut Radu în trecut?

  • în 2013 a traversat Europa pe bicicletă, de la Copenhaga la Roșia Montană
  • În 2014 a plecat din Paris în Teheran cu autostopul! De pară asta nu era de ajuns s-a gândit că dacă tot a ajuns în Iran că ar putea să urce și pe Vârful Davamand (5671 de metri înălțime).
  • Iar în 2015-2016 vrea să facă prima traversare românească a celor două Americi pe bicicletă! WOW!

 

Ce înseamnă pentru el asta?

De unde o văd eu? Multă ambiție și oboseală, efort și ceva disciplină!

De unde stă el această provocare se vede cam asa

În acest moment toată viața mea se învârte în jurul acestui proiect iar asta se va întâmpla pentru următoarele 9 luni. Nu ezit să spun că este cea mai mare provocare a vieții mele de până acum iar încumetându-mă la un asemenea proiect încerc practice să-mi depășesc toate limitele anterioare și să încurajez și pe alții să fie nebuni, să-și urmeze visele, pentru că până la urmă eu asta fac. Am renunțat la avea o casă și o slujbă pentru aproape un an din viață pentru a-mi urma visul nebunesc de a încerca prima travesare românească a celor două Americi pe bicicletă!


 

Ce te atrage să o faci?

Mă atrage în primul rând provocarea în sine care e totuși imensă. Vorbim de 24.000 de km de parcurs în 9 luni prin cele mai pustii zone ale planetei. Vă puteți imagina câte se pot întâmpla în această perioadă. Tocmai de asta plec totuși. Îmi place la nebunie să plec în necunoscut. Dacă e să ne uităm la copii și să ne întrebăm de ce sunt ei atât de fericiți și entuziasmați mai tot timpul, răspunsul e fiindcă încearcă mai tot timpul chestii noi, pentru ei totul e nou. Așa și la 26 de ani ai mei, copilul din mine vrea aventură, vrea situații noi. De aia o fac. Și o mai fac să promovez călătoritul în România în rândul tinerilor.

Mi-ar plăcea ca peste câțiva ani să văd un trend în rândul tinerilor de la noi că se duc ici colo cu bani puțini să exploreze lumea în loc să viseze la mașini scumpe și alte lucruri materiale.


 

În ce stadiu al proiectului este?

Păi într-o săptămână pleacă. Cel mai probabil are nevoie de susținerea noastră pentru campania de Indiegogo. Pleacă să pedaleze cele două Americi și face și un film despre asta! Mie mi se pare o inițiativă ce merită susținută. Proiectul lui are și un scop educațional. A fost la o școală și va ține legătura cu elevii de la o clasă de geografie.

Wow! Tare aș vrea să fiu elev în zilele noastre!

Proiectul de Indiegogo este aici – ajută donațiile – iar voi oricum primiți ceva la schimb, ajută să dați un share, un like, o vorbă bună. să îl apreciați că face ceva, altceva!

Care sunt lucrurile de care mai ai nevoie?

În primul rând haideți să vă zic ce am obținut până acum și abea după, ce-mi lipsește. Echipa minunată (chiar sunt niște oameni de nota 10 care m-au ajutat cu tot ce le-am cerut până acum) de la CROSSBIKE.ro au decis să mă ajute logistic cu tot ce ține de echipamentul ciclistic iar echipa de la Evolio România cu tot ce ține de partea electronică și de comunicare a călătoriei. Mai mult Antena 1 și Antena 3 îmi vor fi parteneri media oficiali ai expediției și vor difuza știri despre progresul expediției mele și vor promova la rândul lor cât se poate de mult expediția #cycletheamericas.

Vorbim totuși de o expediție de 9 luni și de realizarea unui documetar  așadar nevoile sunt pe măsură. În acest moment logistic vorbind aș mai avea nevoie de un cort de o persoană, un sac de dormit și o saltea și un aparat de fotografiat mirrorless cu care să pot surprinde câte ceva din minunatele peisaje peste care voi da cu certitudine prin Americi.

Acum să vorbim puțin și despre finanțe. Mie personal în afară de costurile echipamentelor care sunt cum vă ziceam deja asigurate în parte aș avea nevoie de un minim de 5000 $ USD pentru hrană și eventual cazări ici-colo unde mai dau de civilizație, dar grosul de costuri 25.000 $ USD intră în realizarea documentarului. Practic producătorul Ioan Roman se va deplasa să mă întâlnească în 6 locuri din itinerariul meu cu încă un operator pentru a surprinde cadre de o manieră profesionistă. Restul e adevărat că filmez eu zilnic cu 2 camere de acțiune.

Problema e că aceste deplasări costă foarte mult și aici intră și costul închierierilor de mașini în aceste 6 locuri fiindcă nu poți căra acel echipament atât de ușor după tine.

Pe Radu Paltineanu il găsești online pe

Facebook – profil și fanpage

Instagram

Blog

Indiegogo

E tare omul! 9 luni și 24.000 de km pe bicicleta nu e ușor lucru!

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.