• Menu
  • Menu

WWOOFING, WorkAway și Helpx

Mi se întâmplă des să povestesc de Work Away si Wwoofing și oamenii să nu știe despre ce vorbesc. Pentru că mi se pare unul dintre cele mai bune moduri de a vedea lumea, aș vrea să vă explic / povestesc și vouă despre ce e vorba în mare și cum a apărut toată această mișcare.

Atât wwooffing cât și work away sunt acum două platforme prin care poți să îți găsești de muncă în timp ce călătorești. Bine, muncă este mult spus. Lucrezi câteva ore pe zi (în principiu între 3 și 5 iar weekendurile le ai libere) și primești în schimb cazare, uneori și masă!

Istoria WWOOFING

Ei au fost cei care au dat naștere acestui concept, în 1971 iar inițial se numea working weekends on organic farms. Experimentul a început cu patru oameni, curând tot mai mulți fermieri, dar și oameni de la oraș dornici să petreacă mai mult timp în natură s-au înscris în proiect. Prin 2012 erau mai mult de 50 de grupuri în toată lumea.

Și da, există și WWOOF România.

wwoof


De ce e un mod bun de a vedea lumea

Pentru că faci mai mult decât să călătorești dintr-un loc în altul, ai șansa să îți faci prieteni, să te integrezi mai ușor în cultura locală și evident, să economisești bani! Trei avantaje de necontestat!


Work Away

Dacă munca la o fermă organică mi se pare că are particularități pentru care e posibil să nu fie preferata mea, stilul de work exchange (îmi pare rău dar mi se pare peste mână să traduc schimb de muncă) de pe Work Away (înființat din 2003)  este mai pe gustul meu. Marea majoritate a schimburilor de experiență sunt legate de zona de a petrece timp cu turiștii.

workaway_1024x568


Helpx

Este foarte asemănător cu WorkAway. Au o bază de date cu oferte de ajutor și cu voluntari.

Prețul pentru un abonamment de doi ani este de 20 de euro și nu contează dacă ești o singură persoană, un cuplu sau un grup de prieteni. Găsești o grămadă de proiecte. De la ferme organice, la ferme normale, ajutor în hoteluri și alte unități de cazare.

helpx_1024x723


 Cum funcționează

Principiul este același pentru toate site-urile. Îți faci un cont apoi trimiți mesaje gazdelor la care ai vrea să mergi. Toate site-urile recomandă totuși prudență. E bine să verifici din cât mai multe locuri cât de real este anunțul, să te împrietenești cu persoanele la care urmează să mergi și pe alte rețele sociale și să ai totuși grijă!


 

Ai încerca să vezi lumea și așa? Mi se pare cel mai bun mod de a te integra în comunitatea locală, de a înțelege mai bine specificul fiecărui colț de lume și să nu uităm de prieteni!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments