• Menu
  • Menu

Zborul Dubai-Manila cu Cebu Pacific

Am tot primit întrebarea asta de la cei care urmează să vină în Filipine după promoțiile extraordinare de la Cebu. Cred că cel mai simplu este să fac un scurt articol despre cum e să zbori cu ei, regulile cred că se aplică și pentru toate celelalte segmente de zbor.

Așadar am zburat Dubai-Manila, apoi Manila-Puerto Princesa cu ei. De menționat că zborurile noastre nu au avut întârzieri, cu toate că am înțeles că le mai întârzie avioanele. Fiind low cost și din cauza întârzierilor acesta a fost și motivul pentru care ne-am luat toate zborurile cu ei. Dacă se întâmplă să pierdem o conexiune din cauza lor, ne vom certa cu ei până ne vor pune în următorul avion! 🙂

Personalul

Destul de drăguț și amabil. Noi am speculat faptul că nu erau alți pasageri pe rândul de la uși din fața noastră, căpitanul a anunțat că dacă vrem să schimbăm locuri trebuie să ne adresăm personalului așa că am făcut asta și am cerut să stăm acolo. Alex are aproape 1.90 și încape destul de greu în locurile companiilor low cost. Zis și mutat!

Mâncarea

Este low cost și avion! Să nu vă așteptați la minuni! Nu e o mâncare pe care să o mănânci cu cel mai mare drag și este și destul de scumpă. Noi ne-am moșcăit puțin și nu ne-am luat mâncare la pachet (plănuiam să luăm chestii din aeroport) așa că am testat obligat-forțat mâncarea Cebu.

Cu toate că în meniu erau câte 70-100 de pesos (niște supă instant, niște cartofi prăjiți, un croissant cu cașcaval), în aer rata de schimb este alta (doooh), așa că fiecare din cele de mai sus au costat câte 3 dolari, adică dublu. Era minunat dacă aveam pesos la noi, plăteam direct și rezolvam problema cursului de schimb special!

Ambientul

Nu am avut ecrane, jocuri, filme! Zborul Dubai-Manila este totuși unul de 9 ore. Am avut opțiunea de a cumpăra internet, dar nu vă recomand să cădeți în capcană! Nu funcționează. Cel puțin mie nu mi-a mers. Luați cu voi muzică, filme, bateriile încărcate, o carte, un cub rubik, ce vă face pe voi fericiți!

Și neapărat să aveți la voi ceva gros. A fost foarte frig pe ambele zboruri, undeva pe la 16 grade. Mi se pare oricum că uneori în Asia se exagerează peste tot cu aerul condiționat (pe care eu îl cam și urăsc).


Bucata asta se aplică doar pentru cei care vin în Filipine! Puteți schimba dolarii sau euro liniștiți în aeroport.

Cursul de schimb – la zi este

  • 1 dolar – 47 de pesos (cu fluctuații spre 46,5)
  • 1 euro – 53 de pesos (fluctuații până la 52.5)

În El Nido de exemplu se schimbă dolarul cu 46,6 sau pe acolo, în timp ce euro este 50 de pesos. E recomandat oricum să aveți dolari la voi, dar poate nu aveți timp să schimbați banii în dolari, sau poate aveți direct euro. În acest caz, cel puțin pentru Filipine, rata din aeroport este foarte bună.

E bine să verificați și dacă au sau nu comision, casa de schimb valutar la care am apelat noi avea și curs bun și nici nu avea comision, dar sunt nenumărate terminale și probabil și case de schimb valutar.

Tot aici, în Filipine am învățat o expresie bună. Do not forget the abc! Always Be Careful! 


 

Revenind la zbor, overall a fost MULT mai bun decât mă așteptam și fiind și zbor de noapte mi-am pus căștile în urechi, am dat drumul la muzică și am dormit!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 comments