• Menu
  • Menu

Cum să faci faci zborurile lungi mai confortabile

Tips & tricks pentru a face zborurile lungi mai confortabile

Am zburat de o grămadă de ori și am reușit de fiecare dată să nu turbez de plictiseală. Peste 10 ore în avion pot să fie o provocare pentru oricine. Azi o să împărtășim câteva dintre secretele noastre. Poate ne mai spuneți și voi din secretele voastre.

Confortul în avion

1.Încerc să am mereu la mine haine de schimb ceva mai lejere, șosete groase, o eșarfă sau păturică în care mă învelsc dacă îmi e frig.

2. Pentru zboruri foarte lungi prefer să aleg companii de linie. Am zburat o singură dată cu low cost, din Dubai până în Filipine, dar și atunci ne-am organizat pentru a avea un zbor plăcut. Îți spun mai jos cum.

Distracția în avion

3.Pentru mine distracție înseamnă neapărat muzică și căști. Așadar, îainte de a pleca pe undeva am grijă să îmi împrospătez playlistului din telefon. Dacă îmi uit căștile acasă, îmi cumpăr sigur din aeroport. De cele mai multe ori chiar am la mine mai multe perechi, ca să fiu sigură.

4. Pe lângă căști nu uit niciodată să iau cu mine și o carte sau două. În ultima vreme și pentru următoarea plecare mai lungă cochetez cu ideea de a-mi lua un kindle. La un moment dat țin minte că s-a și oferit cineva să îmi dea unul, am și uitat cine. Încep să realizez că e cazul să încerc să car mai puțin, chiar dacă prefer să citesc cărțile în format fizic. Să simt cartea în mână, să simt mirosul de tuș, să pot să îndoi pagini.

Avantajul de a nu zbura low cost pe distanțe lungi este și faptul că sigur ai o listă destul de lungă de filme, documentare sau seriale la care să te uiți. Asta e ocazia ca fiecare dintre noi să ne uităm la plăcerile vinovate pe care le avem. Când ne-am întors din Asia eu m-am uitat la cool runnings, chiar dacă se vedea prost, pur și simplu pentru că de mult îmi doream să îl revăd.

5. Alex de exemplu prefere să joace șah, are câteva aplicații pe telefon pentru asta, de multe ori se uită la filme direct pe laptop. (deci jocurile preferate pe telefon și filmele în laptop)

Cum să te descurci pe zborurile low cost mai lungi?

Secretul ăsta nu funcționează neapărat mereu. Avantajul în cazul nostru este și că Alex e destul de înalt. Și chiar dacă îți recomand să încerci, nu-ți recomand să o faci pe zborurile wizz air.

6. După ce ne identificăm locurile și mai ales dacă locurile de urgență sunt goale, îi spunem celui mai apropiat însoțitor de bord că putem sta pe locurile de la uși dacă au nevoie de ajutorul nostru. Celor de la Cebu Pacific le-am și spus că Alex e înalt (vedeau și ei) și că ar aprecia. Au fost foarte bucuroși să ne mute pe locurile rămase goale.

Cei de la Wizz l-au mutat ei pe Alex, eu am rămas pe locul meu. Nu le spusesem noi nimic. La un moment dat m-am dus 10 secunde lângă el, nici nu apucasem să ma așez sau ceva, iar însoțitoarea de bord a venit într-un suflet să mă anunțe că trebuie să plătesc dacă vreau să stau acolo.

Ia ochii de la ceas

7. Ca la școală, dacă te uiți la ceas din 2 în 2 minute, te gândești că ai vrea să fumezi, să dormi întins, să ajungi mai repede, o să îți faci viața și mai grea. În loc să faci asta mai bine te concentrezi să faci orice te-ar putea distra.

8. Ce altceva ai putea să iei cu tine în avion?

  • Cărți de colorat pentru adulți
  • reviste
  • baterii externe
  • pernă specială pentru călătorii
  • dopuri de urechi
  • ochelari de somn
  • Pentru picioare usoare crema Cedraflon. Am povestit aici mai multe.

Ce să faci înainte de un zbor lung?

9. Ca să te simți bine și fizic, nu doar psihic, încearcă să dormi cât mai bine înainte, să te hidratez, să cumperi apă pentru zbor și să mănânci ceva ce îți place, să te răsfeți. Am aflat și eu recent că mâncarea de avion nu e preferata nimănui și pentru că simțurile noastre sunt afectate de altitudine. Iar cum zborul te deshidratează, e de ajutor să ai și apa ta. Uneori poate dura destul de mult până o primești de la stewarzi.

10. Nu consuma nici prea mult alcool și încearcă să te mai miști din când în când.

Sperăm să îți fie de folos, așteptăm și ideile tale. Nu uita să citești și Regulile de conduită pentru avion și să le dai mai departe pentru zboruri cât mai plăcute.


Dacă articolele noastre te ajută sau te-au ajutat, încurajați de cititori, am decis să lăsăm public un buton de donații. Funcționează atât pentru plățile cu cardul, dar și dintr-un cont paypal.
Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 comments