• Menu
  • Menu

Port Barton – video și ghid de călătorie

Nu că-i al meu (am voie să fiu posesivă cu Alex, da? 🙂 ), dar este super talentat când își pune mintea să facă un lucru!

Azi vă arătăm (într-un final) video-ul făcut de Alex despre Port Barton, micul orășel din Palawan, un fel de El Nido încă nu așa exploatat de turiști!

Despre El Nido și ce am făcut noi pe acolo poți să citești aici și aici!

Video-ul este filmat cu Samsung 6 și Canon D30.

Pentru cei care vor informațiile și scrise.

Transportul

Am ajuns aici din El Nido după ce am plătit cu totul cam 350 de pesos. Autobuzul care merge spre Puerto Princesa o să vă lase la San Jose junction. Acolo mai așteptați puțin și luați un alt autobuz spre Port Barton.
Există și varianta van-urilor direct din El Nido, prețul de pornire pentru bilet este de 700 de pesos de persoană.
Am stabilit deja că noi suntem doi ciudați și nu ne place aerul condiționat. Așa că preferăm drumurile cu autobuzele locale, cu geamurile larg deschise (nici nu prea credem în „curent”, decât dacă vine dintr-o priză).

Dacă folosești autobuzul local, să nu te mire dacă la finalul drumului (fie el dus, fie întors), o să te trezești acoperit din cap până în picioare de praf. Așa e drumul, ai văzut și în video. Nu degeaba i se spune road through hell, Paradise at the end!

Mâncarea

Și dacă vreți să mâncați și mult și bine, vă recomandăm să treceți pe la Gacayan (the cheap place). Este fix lângă școală și oricum la cât de mic este orășelul nu aveți cum să o ratați.
În principiu e o bodeguță simpatică, dar cu mâncare foarte gustoasă, gătită atunci, acolo, pe loc! Vezi și bucătăria daca vrei neapărat, iar dacă faci o vizită până la robinet ca să te speli pe mâini, ai ocazia să treci prin ea. Asta pentru cei care își fac griji cu privire la igienă.

Am mâncat pește în toate combinațiile din meniu. Hălci mari de ton fie în sos tomat, fie în sos de soia (dar nu prea dulce), cu legume multe (morcovi, cartofi, mazăre) și binențeles cu orez.
Mâncarea locală costă doar 50 de pesos și primiți și băutură la ea.
În rest felurile de mâncare pleacă de pe la 75 de pesos (burger vegetarian delicios, cu 2 etaje), peștele de care vă spuneam mai sus costă 130 de pesos porția, la fel și variațiile de pui!
Cum mâncarea se face pe loc, durează nițeluș (în jur de o oră, sau în funcție de cât de aglomerat este locul). Ăsta e și motivul pentru care nu vă arăt și poze. Îmi era prea foame de fiecare dată să mai stau să și pozez mâncarea.

Cazarea

De stat noi am stat la Ebusero, chiar pe malul apei și am plătit 600 de pesos pe cameră (cu baia la comun ce-i drept). Curat totuși iar dacă vă lovește foamea cum vă treziți au și restaurant la parter.

Din camere o să adormiți și o să vă treziți pe sunet de valuri. Poate să fie și bine, dar și rău pentru cei care au probleme cu somnul și vor liniște totală (nu-i chiar cazul nostru).

Distracția

De aici puteți lua, ca și în El Nido, tururi spre insulele apropiate, puteți merge să beți la barul din dreapta plajei la care, așa cum povesteau niște turiști, somehow we always end up getting drunk, sau tot în dreapta plajei, în capăt de tot, puteți merge prin pădure câteva ore spre cascadă!

Enjoy și ca de obicei, răspundem bucuroși la întrebări, dar și la critici constructive :).

Sper că ai dat play la video, în articolul ăsta video-ul e baza! 🙂

Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 comments