• Menu
  • Menu

Cascada Kuang Si din Luang Prabang

Cascada Kuang Si poate să fie unul dintre motivele pentru care merită să vizitezi Laos. Da! Atât de frumoasă este!

Văzusem o grămadă de poze pe diverse bloguri, dar si in telefoanele celor care fuseseră deja acolo. Uneori atunci când foarte mulți oameni laudă un loc am tendința să imi diminuez asteptările. Dar de cascada asta stiam sigur sigur că nu o să mă dezamăgească!

Am incercat si in Thailanda să ajungem pe la cascade, am si picat cu scuterul după ce am fost pe la una secată. E foarte important si anotimpul atunci când iți doresti să vezi cascade.

Din fericire cascada Kuang Si nu rămâne fără apă in sezonul secetos. Am fost super incântată să fiu acolo iar fericirea asta se citea pe fața mea!

kuang si waterfall luang prabang-93_1280x720

Hai să vă povestesc de cascadă si cum ajungeți la ea. Pentru că este in afara orasului fie inchiriați un scuter, mergeți cu grijă de capul vostru, puteți să opriți să faceți poze câmpurilor de orez si peisajelor intâlnite in drum, sau negociați cu un tuk-tuk să vă ducă până acolo.

Prețul se invârte pe la 200.000 de kip pentru un tuk-tuk care vă duce, vă aduce inapoi si vă asteaptă cât stați la cascadă. Cu totul o să dureze in jur de patru sau cinci ore. Nu stau nici oamenii o zi intreagă după voi la cascadă.

Dacă strângeți mai multe persoane o să dați mai puțin, dar pentru grupuri mari e posibil să ceară chiar mai mult de 200.000 de kip. (aproximativ 25 de dolari).

Taxa de intrare este 20,000 de kip (2,5 dolari) iar in drumul spre cascadă veți trece printr-un adăpost de ursi. Animalele sunt la mare căutare in special in China pentru propietățile medicinale. Bucăți din urs sunt folosite pentru medicamente. Cei 20 si ceva de ursuleți de aici au fost salvați din mâinile măcelarilor iar acum țopăie voiosi in sactuarul lor.

Si intr-un final am ajuns si la baza minunatei cascade, in prima dintre cele trei piscine ale acesteia. Este incredibil acest loc. Cascada mare are peste 50 de metri inălțime, cade in siroaie si isi imprastie apele turquoise prin toată pădurea, căzând frumos, in trepte, prin trei piscine cu apă suficient de adâncă încât să te bălăcești în voie!

kuang si waterfall luang prabang-121_1280x720

kuang si waterfall luang prabang-50_1280x719

kuang si waterfall luang prabang-8_1280x719

kuang si waterfall luang prabang-149_1280x720

kuang si waterfall luang prabang-137_1280x720

kuang si waterfall luang prabang-135_1280x720

kuang si waterfall luang prabang-132_1280x720

La scurt timp după ce am ajuns noi la cascadă a început o ploaie nebună care a gonit pe toată lumea. Eu nu mă dădeam dusă, tot speram că se oprește și ne putem bucura iar în voie de peisaje.

Vă spun, e din altă lume locul ăsta, chiar dacă din poze nu pare neapărat. E superb cred să vezi toată cascada și de sus de tot, să vezi toată jungla din jurul ei și bazinele în care se poate înota. Până plecăm din Luang Prabang mai mergem, ca să urcăm și până sus de tot și o să vă arătăm și un video de aici!

kuang si waterfall luang prabang-100_1280x720

kuang si waterfall luang prabang-56_1280x719

Ce să mai spun, locul ăsta m-a lăsat cu gura căscată și nu mai am răbdare să mergem iar. Tot așteptăm vremea potrivită!

Apa cascadei este rece. Nu știu să spun și o temperatură, dar știu că în primul bazin am intrat doar puțintel și am stat câteva minute de fish spa gratuit. În următorul bazin, după ce am stat cu apa până la brâu o vreme să mă mai învăț cu temperaturile mi-am făcut curaj să intru și cu totul! Și am simțit cum oricum mi s-a oprit puțin inima de cât de rece era apa.

Apoi a început să plouă atât de tare că se puneau picăturile și pe telefoane și pe camera subacvatică și pozele oricum nu ieșeau bine!

Sigur sigur o să mai revin cu poze! M-am îndrăgostit de locul ăsta! AMAAAZING!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.