• Menu
  • Menu

Viața fără internet și electricitate câteva săptămâni mai târziu. Așteptăm să plecăm spre Myanmar!

Sau cum e un vis în Paradis când visul nu e al tău. Sau Paradisul…

V-am povestit despre cum e viața când ești foarte izolat. E amuzant, dar nu prea! Gata, simțim că suntem pregătiți să plecăm. Ba chiar suntem pregătiți de cel puțin o săptămână, dar mai avem de stat nițeluș în zonă. Până revin patronii, până facem predarea…

Până pe 11 mai exact, apoi începem ușor ușor să ne facem drum spre civilizație, spre pizza și salate, apoi spre călătorii în Myanmar. Nu cea mai turistică țară, dar din câte citesc, probabil una din cele mai fascinante.

Două luni de zile am stat fix într-un loc iar ultima săptămână a început să fie atât de dificilă pentru noi pentru că a și plouat continuu, turiști nu prea am avut. Spre deloc. S-a dus pe apa sâmbetei și cheful de scris!

Dacă asta ar putea să fie închisoarea ideală, atunci noi am fost bucuroși să fim prizonieri aici!

Știu că de acasă, de la birou, sună ca o fantezie și poate părea că nu suntem recunoscători. Suntem! Bucuroși pentru toate lucrurile învățate, pentru fiecare dimineață cu peisaje de vis și înotat. Dar acum vreo săptămână am atins punctul de maxim. Nu prea mai avem ce învăța aici, nu mai avem cărți de citit, nu mai avem lucruri de făcut și nu am mai avut clienți.

Și da, ne lipsește și tehnologia și accesul nelimitat la ea! Dar nu numai!

Avem nevoie de feluri variate de mâncare. Aici în meniu avem vreo 12 lucruri maxim. Aceleași 12 lucruri în 2 luni de zile e cam mult… Aș mânca o salată cu riscul să o plătesc, un burger, o pizza, supă! :)))

Avem o motocicletă manuală iar proprietarul a făcut destul de clar faptul că vrea să avem foarte mare grijă de ea. Alex tocmai a învățat să o conducă, iar drumul până aici este mocirlos, neasfaltat și destul de greu.

Acum o lună am făcut o excursie până în satul apropiat, am hotărât că e o aventură și pentru binele nostru și al motocicletei urma să mai dăm ture de insulă când pământul era mai uscat.

Doar că plouă! Plouă de ceva vreme și nu pare că ar vrea să se mai oprească! Drumul s-a și surpat, noi am rămas blocați, visând la călătorii noi, la locuri noi de descoperit, la lucruri de învățat!

Mai avem 4-5 zile. Mai putem? Nu avem de ales. Între timp încerc să mă documentez puțin despre Myanmar, bălesc citind despre salate, mâncarea locală, despre ceainăriile care sunt foarte în vogă și toate peisajele care ne așteaptă!

Din Filipine spre Myanmar plecăm pe 12, avem o escală în Kuala Lumpur și plănuim să sărbătorim 8 luni de călătorie sorbind un cocktail peste drum de turnurile Petronas. Pe 13 dimineața ne urcăm iar în avion și tot pe 13 dimineața aterizăm în Yangon!

Dacă ai fost în Myanmar, dacă ai recomandări pentru noi, link-uri spre articole, le așteptăm cu drag! 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 comments