• Menu
  • Menu

Orașul de feeling, Madrid. Ghidul nostru de călătorie

Plecarea noastră în Madrid a fost destul de spontană. După cum știți, dacă găsim ceva ce ne place, spunem imediat DA unei călătorii. Așa a fost și această scurtă plecare, 3 zile în care ne-am plimbat printr-un oraș nou, în stilul nostru, și cu ocazia zillei de naștere a lui Alex. Vă mulțumim pentru recomandări, chiar ne-au fost de folos! Ca să plecăm liniștiți am pus pe OLX câteva lucruri la vânzare. Vă povestim și despre asta azi!

Experiente, nu lucruri

Am promis că vă povestim și despre experiența vânzării produselor pe OLX, așadar o fac. Mi se pare important să ne eliberăm de lucrurile pe care nu le mai folosim, dar care sunt în perfectă stare de funcționare. Și nu trebuie să le aruncăm sau să le depozităm prin casă, fără să le mai folosim.

Nici nu știu cu ce așteptări am pornit la drum. Mă așteptam să fie coadă de cereri la rucsac.

Multă lume m-a întrebat de ce îl dau. Pentru că a sosit timpul. Acum am unul mai mic, dar ieftin. Nu sunt sigură că îmi protejează spatele, dar cu banii pe care îi iau vrea îmi cumpăr unul la fel de bun, dar mai mic, adecvat nevoilor mele actuale.  

Partea bună este că am vândut mare parte din produse. Într-un timp scurt. Cum am postat anunțurile, a și început să sune telefonul amicului nostru din București! Mulțumim Mihai pentru tot ajutorul! A fost interesant să și văd cât de multe și ce fel de întrebări pun oamenii atunci când vor să cumpere ceva. Prima pereche de ochelari s-a dat până să apucăm să clipim de două ori, chiar departe de București, în Odorheiul Secuiesc.

Așadar cu banii câștigati din produsele vândute  pe OLX nu am mai avut remușcări că în călătoria noastră la Madrid „am cheltuit bani aiurea„. Și pentru a fi complet sinceri, ne-am luat și câteva lucruri pentru a ne aduce aminte de momentele frumoase: ochelari de soare pentru mine și Alex (dar nu, nu Prada 🙂 ), eu mi-am luat încălțări pentru drumurile lungi și primul meu portofel de tutun! Mă simt mai fancy acum! 🙂

Concluzie: că tot este recomandat să te bucuri de cât mai multe experiențe și nu neapărat de lucruri, am vândut câteva produse, am vizitat orașul Madrid și unul dintre cele mai frumoase orașe medievale: Toledo. Pare că a fost târg bun, chiar pragmatic aș zice!

Pro tip – cred că ajută foarte mult ca anunțul postat pe site să fie unul cât mai complet. Vorbiți despre fiecare cablu sau accesorii ce însoțește produsul și de multe ori ajută și să precizezi și de ce îl vinzi! Mai mult, pozele fac diferența, așa potențialii cumpărători își dau seama de cât de bine s-a păstrat obiectul, de starea sa de funcționare și bineînțeles și de aspect.

Când ajungem în București vrem să facem o nouă rundă de ordine prin casă, mai ales că acum am prins și eu gustul! Mă gândesc să fac un pachet cu cărțile de călătorie, am atât de multe și de prin atât de multe locuri. Ce ziceț, sunteți interesați?

Mood de Madrid

După ce am verificat pe pielea noastră, azi vă povestim și cum am simțit noi Madridul. Cred că e un oraș pentru feeling. Nu are arhitectură la fel de interesantă ca cea din Barcelona, dar este cu siguranță un oraș foarte frumos! Poți merge pentru vibe-ul plăcut pe care ți-l oferă!

Așa cum v-am mai spus nu suntem mari fani muzee. Și din fericire în Madrid am avut parte de vreme excelentă, așadar și multe motive de stat pe afară. Peste 23 de grade zi de zi, până pe la 27, cu 15-16 seara. A fost o adevărată plăcere să batem în lung și lat străduțele, și să ne mai ascundem din când în când la umbră să ne răcorim cu sangria și bere!

De câte zile ai nevoie în Madrid?

Ca să vezi centrul, piețele și obiectivele principale fără să le vizitezi neapărat și pe interior de maxim o zi! Dar ca să iei pulsul orașului și să te bucuri de tot ce are de oferit ți-aș recomanda minim 3.

Noi am stat o zi întreagă în Madrid și încă jumătate din ziua de plecare. O zi am fost în Toledo, așadar ne-au mai rămas lucruri pentru care să ne întoarcem în acest oraș!

Pe unde îți recomandăm să mergi

Ia la rând piețele și bărulețele localnicilor, dar și parcurile. Toată zona centrală e frumoasă și veselă. M-a dezamăgit puțin simbolul Madridului. Un urs cocoțat pe un copac. Din poze părea mai mare, dar este o statuie destul de micuță!

În parcul de la templul Debod mi-a plăcut extrem de mult! Era o atmosferă relaxată, oamenii zâmbeau, copiii se jucau, adolescenții stăteau în cerc și cântau! Cred că ăsta a fost locul meu preferat din Madrid.

Iar la final, chiar dacă am spus eu că am avut apusuri și mai bune, lumina din parc este foarte specială! Merită să dai o fugă aici pentru un apus din Madrid!

Ce mi s-a părut și mai drăguț a fost că nu toți cei veniți erau turiști. Erau foarte mulți localnici care stăteau pur și simplu la povești într-un ambient foarte frumos! Normal că zâmbesc așa mult spaniolii, știu să își facă atmosferă.

Alt parc la fel de simpatic este Retiro. Când mi-a fost recomandat am ridicat o sprânceană. Na, un parc e un parc. Doar că Retiro nu e chiar orice parc. Este foarte frumos, mare și complex și găsiți o grămadă de lucruri de făcut și văzut!

Vă puteți plimba cu bărcuța, puteți sta să priviți la oameni sau puteți să vă pierdeți pe alei în căutarea comorilor din acest parc. De exemplu palatul de cleștar!

De unde să vezi orașul de sus?

Ai tot felul de baruri si restaurante la înălțime unde poți merge. Noi am mers pe varianta simplă și turistică, dar nu ne-a  părut rău pentru că nu am prins aglomerat. Și anume în piața Cibeles, Palacio de Cibeles. Costă 2 euro de persoană iar cel puțin noi am avut 30 de minute pentru a admira priveliștea.

Alt loc pe care l-am găsit și mi-a surâs, dar nu am vrut să riscăm să pierdem avionul, deci nu am mai mers Farul Moncloa. Cred că este și cel mai înalt punct de panoramă din Madrid. Aici costă 3 euro intrarea și găsești mai multe informații despre el aici.

Hai să vezi (iar) și vide-ul pe care l-am făcut! Ne-a spus multă lume că am reușit să transmitem starea de bine, ceea ce ne bucură! #pragmaticii în acțiune

Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment