Asia

Am ajuns in Palawan, Filipine, Puerto Princesa

Reading Time: 2 minutes

Pana acum am incercat pe cat posibil sa povestim in ordine despre locurile prin care am trecut. Povestea despre Taiwan doar ce o incepusem insa o vom intrerupe putin deoarece insula Palawan ne-a entuziasmat foarte tare. Este exact ceea ce cautam: exotic si diferit, ciudat, cu soparle ce mananca tantari pe tavan, insecte ciudate in apa, multa caldura si umiditate: Puerto Princesa, insula Palawan din Filipine.

 

Oamenii de aici sunt destul de saraci, foarte saraci putem spune. In magazinele de la colt preturile sunt foarte mici. De exemplu o Cola este echivalentul a 1,18 lei. La “restaurant de fite” costa cam 6 lei.

 

Orasul Puerto Princesa este destul de aglomerat cel putin din punct de vedere al traficului. Strazile zumzaie de trikes (triciclete cu motocicleta 🙂 ). Este de altfel locul unde aterizezi cu avionul de la Manila pentru a putea explora frumusetile insulei.

 

 

Plaja din Puerto Princesa nu este cea mai ofertanta. Noi am fost profund dezamagiti cand am descoperit ca apa este relativ mica si am dat vina pe reflux. Mai apoi am aflat ca oricum plaja BM nu ofera apa prea adanca pentru a putea inota in voie.

 

 

 

 

In schimb de aici vom lua excursii de catre o zi catre Honda Bay de unde vom face island hoping pe 5 insule, snorkeling si ne vom balacii in voie timp de mai bine de jumatate de zi. Printre insulele pe care le vom vedea maine dimineata se numara: Pandan Insland, Starfish Island si Pambato Reef. Dupa cateva cautari pe google asteptam cu nerabdareee sa se faca 7 dimineata pentru a vedea aceste locuri :).

Mai avem in plan: marele rau subteran poimaine, cel mai mare din lume, o noua minune a lumii si nu in ultimul rand o excursie in nordul insulei la El Nido.

Simtim ca ne-am transportat undeva in timp. Este ciudat ca avem televizor si hbo si internet. Un amalgam de sentimente se amesteca momentan in noi. Pana maine speram ca le vom ordona. Simtim ca am gasit ne-a fost recomandat un loc frumos si speram sa gasim si un loc despre care sa spunem ca este doar al nostru.

De altfel multe lucruri din aceasta excursie nu erau asa de frumoase daca nu aveam recomandarile de la Imperator! Pentru oricand aveti nevoie de clarificari accesati cu incredere!

 

 

 

 

Sharing:

About The Author: Simona

I like to challenge what I think I know! I like to travel for the challenge! I travel because it makes sense. I travel because this is life for me!

5 Comments

    1. Buna. Problema este la mine. La mutarea blogului de pe un server pe altul am pierdut mai multe poze de la articole (random) iar aceste poze trebuie sa le pun manual.
      O sa le iau de pe Facebook si o sa le pun aici in maxim o ora. Imi pare foarte rau si multumesc pentru intelegere!

Your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *