• Menu
  • Menu

Taipei, ziua doi: taipei 101, cel mai rapid lift, piete, strazi si mancare

Am inceput ziua cu numarul doi in Taipei cu acele merdenele de care va povesteam si in articolul trecut. Puteti alege ce vreti sa contina. Noi am ales ou, porumb, sunca si cascaval.

Asa cum promisesem ne-am intors la templu. Chiar in drum spre el am observat ca la metrou era o aglomeratie de nedescris. Erau oameni care asteptau la rand pentru karaoke. O mare de omeni asteptand randul, urmarind, aplaudand. Este adevarat, majoritatea erau trecuti de 50+ de ani,

Templul Longshan este si mai interesant vazut ziua!

In dreapta templul este pazit de o superba cascada

Pe langa pietele de noapte unde gasiti aproape orice va doriti: haine, imbracaminte si incaltaminte, ceasuri, bijuterii, lenjerie, mancare, in Taipei strazile sunt aglomerate chiar si ziua. Supraaglomeratia este data de oameni care vand si mai multe ciurucuri.

 

Unul dintre cele mai bune lucruri legate de Taipei este faptul ca sunt foarte organizati, bine crescuti iar orasul este foarte curat. Mai mult, la metrou este interzis mancatul, bautul si chiar mestecatul gumei! Nu ne asteptam la asta. De retinut si de ce nu de implementat si la noi. In acest fel metroul miroase mereu frumos!

Taipei nu ne-a fascinat doar prin curatenie si ordine ci si datorita templelor sale.

Spre finalul zilei am vizitat Taipei 101, actuala a doua cea mai inalta cladire din lume, cu cel mai rapid lift din lume. Am admirat orasul printre nori si ceata.

Noi acum am trecut si de Filipine – unde chiar ne-am distrat si ne-a placut la nebunie si ne aflam in Vietnam. Articolul acesta l-am inceput de ceva vreme dar cum dureaza destul de mult uploadul pozelor nu am apucat sa il si terminam.

Ne pare rau pentru intarziere dar si pentru lipsa de substanta. Vom recupera – probabil la intoarcerea acasa.

In Ho Chi Minh sunt momentan pe la 35 de grade celsius. Orasul are o agitatie a lui superba, viata de noapte este foarte activa. Din cauza preturilor foarte mari la masini toata lumea are cate un scuter sau bicicleta. Este o adevarata priveliste sa vezi strazile inundate noatea de scutere galagioase ce claxoneaza in mod frecvent.

La traversatul strazii lucrurile sunt putin mai complicate, pana la urma trebuie doar sa iti faci curaj si sa ai incredere ca o sa te ocoleasca ei pe tine.

Maine plecam spre delta Mekong, apoi ne vom indrepta spre Cambodgia si probabil unul dintre cele mai frumoase temple din istorie: Angkor Wat.

Pentru cei care pleaca sau au plecat spre Asia de sarbatori recomandam sa cititi neaparat acest articol.

De altfel, Imperator Travel este nu doar blogul care ne-a ajutat pe noi in organizare calatoriei dar locul de unde luam cele mai multe si folositoare informatii.

Trebuie sa multumim frumos in ajutorul cu organizarea acestor doua luni si lui Vlad si Dana Dulea. Ei au fost prin locurile prin care mergem noi acum anul trecut si ne-au furnizat foarte multe informatii pretioase.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-EYVJ26KTP3