Asia

Hong Kong templul Man Mo, piete si Victoria Peak noaptea

Reading Time: 3 minutes

In ultima noastra zi in Hong Kong am abuzat de obiectivele achizitionate – obiectivul wide si fisheye :). Am servit masa la un restaurant cu specific german – totusi garnitura la puiul curry in paine a fost tot orez :).

Noi aici am stat si recomandam Mirador Mansions datorita pozitiei super centrale de care se bucura insa va recomandam sa inspectati camera cu incredere si mai ales, asa cum stiam si noi de la Imperator sa nu platiti decat prima noapte, apoi vedeti daca va convine sau nu.

cazare-hong-kong-3  cazare-hong-kong-2  cazare-hong-kong

Daca suferiti de claustrofobie toate camerele din acest complex sunt foarte foarte mici.  A noastra de exemplu nu avea nici geam. Si in plus, incercati sa rezervati cu mai mult timp inainte :). Nu faceti ca noi!


Templul Man Mo pe care l-am vizitat mai tarziu este cel mai vechi templu taoist de pe insula. Probabil si cel mai important. Aici se gasesc doi zei: Man – zeul literaturii si Mo, zeul razboiului.

templu-hong-kong

Am hoinarit pe stradute si prin piete. In Hong Kong gasiti multe extreme – adica piete cu tot felul de produse ieftine la 20 de metri de un magazin de lux, cladiri cu aspect neingrijit aproape de zgarie nori moderni.

hong-kong-2

La capitolul legume cunostintele noastre – adevarat, nu foarte vaste – au fost depasite! Ne-am uitat, ne-am minunat, am pozat. Am si intrebat numele legumelor insa nu prea am reusit sa ne intelegem cu vanzatorii.

piata-hong-kong

Tot hoinarind, studiind oamenii si locurile ne-am indreptat pasii si catre Times Square Hong Kong – un centru de birouri complex. Inspirata din piata Times Square din New York in noaptea de anul nou este unul dintre punctele importante de intalnire.

Tot aici au loc de-a lungul anului diverse evenimente, intalniri si targuri. Pe noi ne-a asteptat o frumoasa expozitie Lego de Craciun :).

times-square-hong-kong

Si cel mai important lucru pe care doream sa il facem a fost sa urcam iar la Victoria Peak pentru a vedea luminile orasului noaptea! Binenteles si sa abuzam iar de obiective :)).

In principiu cam aici se termina povestile noastre din Hong Kong. Cazarea ne-a costat undeva la 35 de dolari pe noapte. Mancarea era destul de scumpa. De exemplu la Victoria Peak la un restaurant o supa costa aproape 40 de lei. Shaorma care presupunem noi ca ne-a si picat prost a fost cam 25 de lei. Pentru un burger platiti in jur de 15 lei. Pentru cafea intre 10 si 25 – depinde de unde o achizitionati.

Daca aveti intrebari le asteptam cu entuziasm!

Sharing:

About The Author: Simona

I like to challenge what I think I know! I like to travel for the challenge! I travel because it makes sense. I travel because this is life for me!

Your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *