• Menu
  • Menu

Templul Lama din Beijing

Am plecat spre China fara a avea rezervare de cazare iar in cele 20 de ore petrecute in Kiev ne-am facut timp sa cautam pe Agoda o cazare decenta. Criteriile au fost simple si anume sa fie langa metrou, sa nu coste mult si sa nu fie la periferie. Am facut rezervare la ceva intre un hotel si hostel pe nume 1 Hai Inn. Dupa ce am ajuns am observat ca stam langa Templul Lama, una dintre principalele atractii ale orasului Beijing.

Templul Lama este unul dintre cele mai ample complexe din China. Acesta a fost un palat dar a fost preschimbat in templu in anul 1744. La intrarea in templu te intampina statuia lui Buddha deaspra caruia sta scris „Daca inima este usoara, extraordinarul va aparea”.

Complexul gazduieste mai multe sali dar cea mai impresionanta este Pavilionul Wanfu, ce a fost construit in jurul unei statui imense a lui Buddha Maitreya. Statuia are 17 metri inaltime la care se adauga inca 6 metri sub pamant si a fost sculptata dintr-un singur bloc din lemn de santal.

In spatele templului se afla colectia de obiecte tibetane din timpul dinastiei Qing.

Templul Lama a fost adesea asociat cu intamplari ciudate si misterioase. Se spune ca multi vizitatori au disparut dupa ce au vizitat templul existand chiar zvonuri despre sacrificii umane.

Noi am avut norocul de a vizita templul dimineata cand multi oameni vin sa se roage si sa aduca omagii lui Buddha. Am reusit chiar sa filmam pentru cateva minute un ritual al calugarilor ce traiesc in templu.

Din pacate pozatul si filmatul in interiorul cladirilor este interzis asa ca o parte din poze sunt facute in graba si pe furis.

Faptul ca am vazut oameni ce se rugau, calugari ce tineau ce as putea numi o slujba fac din Templul Lama unul dintre cele mai fascinante locuri vizitate in China.


 

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment