• Menu
  • Menu

Taiwan: Taipei si Pingxie

Nu am disparut complet! Dupa urarile de sarbatori incercam sa recuperam lipsa de activitate de aici.

Inca suntem la capitolul Taiwan cu toate ca intre timp am trecut si prin Filipine, Vietnam si acum suntem in Cambodgia urmand sa ne indreptam curand spre Thailanda.

Ce ne-a placut foarte tare la Taiwan:

  • Sunt foarte curati
  • Foarte bine organizati
  • Puncte de informare turistica peste tot
  • Foarte multa lume vorbea engleza si chiar daca nu vorbeau prea multa engleza era destul de usor sa te intelegi cu ei
  • Mai peste tot in oras era internet gratuit. Pentru a putea accesa internetul trebuia fie sa cumparati o cartela de teefon locala sau sa mergeti la unul din punctele de informare turistica unde primeati cod de acces si parola pe baza actului de identitate
  • La temple am gasit si brosuri in care ne erau explicate ceremoniile, obiceiurile si istoria.

Spre deosebire de China trenurile din Taipei sunt curate, spatioase si confortabile.

In drum spre Pingxie am suprins cateva imagini din afara orasului.

Small bananas are small 🙂

Una dintre destinatiile pe care nu trebuie sa le ratati daca ajungeti in Taiwan / Taipei este Pingxi Line, fosta ruta feroviara miniera a districtului Taipei. Fostele orase miniere sunt acum puncte de atractie turistica. Ce gasiti aici? Orase asa cum erau ele pe vremuri, localnici dornici de conversatie, traditii, puteti vizita fosta mina din Pingxie, si multe alte superbe atractii locale.

Mai jos hartile rutei feroviare. Poate o sa va fie de folos vreodata + puteti sa cititi direct pe ele toate atractiile pe care le gasiti in zona.

Daca ajungeti in zona in apropiere de anul nou este un motiv cu atat mai bun pentru o vizita deoarece in aceasta perioada are loc festivalul lampioanelor.

Noi cand am auzit prima data de lampioane am fost entuziasmati de idee dar eram destul de „meh, ne-am jucat si noi cu lampioane in Romania, stim care e treaba”.

Nu stiam in schimb ca aici ele sunt imense :), de cel putin 2 ori mai mari decat lampioanele mari pe care le gasesti in Romania, ca fiecare culoare a lampionului simbolizeaza altceva.

Intorsi in Taiwan am experimentat o piata de noapte mare, bogata, plina de bunatati, haine, pantofi, telefoane. Un fel de mall dar nu chiar :).

Gata! Fugim spre Siem Reap unde suntem extrem de nerabdatori sa vizitam Angkor Wat. Multumim iar Cezar pentru ca ne-ai sfatuit sa ne „abatem” si pe aici.

Va puupaaaam!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments