• Menu
  • Menu

Filipine Honda bay, ziua cu numarul 2

Despre Palawan am apucat sa povestim puuuutin in acest articol. Asa cum spuneam ne-am tinut  de planul nostru. Ziua urmatoare am luat un tur platit spre Honda Bay unde am viziat insulele din jur si un recif de corali imens. Din pacate in acel moment inca nu aveam o camera rezistenta la apa asadar nu avem poze de la snorkeling.

Va putem delecta insa cu peisaje ca cele de mai jos

Honda bay filipine 2

Honda bay filipine 3 Honda bay filipine 4 Honda bay filipine 5 Honda bay filipine 6

 

La guesthouse-ul unde am stat (Al Carlo’s) am putut rezerva direct acest tur. Mai exact Honda Bay este un grup de insule ce ofera peisaje superbe, multe locuri pentru snorkeling si diving. Punctul de plecare este la aproximativ 12 kilometri de oras (Puerto Princesa). Pentru cei care vor sa faca insland hopping exista si varianta de a face acest lucru pe cont propriu. Nu este obigatoriu sa luati un tur platit, puteti inchiria o barca pentru toata ziua. Pretul este binenteles mult mai mare, avantajele sunt ca puteti sa alegeti locurile in care mergeti, puteti scurta vizitele pentru fiecare loc si sa vizitati mai multe locuri.

Ne-am deplasat in larg cu o barca asemanatoare cu acestea de mai sus – foarte ascutita si cu partile laterale menite sa ajute la echilibrarea ambarcatiunii. 

De la prima oprire la Pandan Island am fost fascinati de peisaj.  Este greu de descris in cuvine dar acum, ajunsa deja acasa si dupa inca alte multe tari vizitate (printre care si Thailanda) sunt sigura ca insula Palawan cu toate peisajele sale este cel mai frumos loc vazut de mine pana acum.

Insula Pandan este cea mai mare din Honda Bay si este foarte populara atat pentru nisiul sau alb si fin dar si pentru apa clara de culoare turquoise.

Honda bay filipine 7

Nucile de cocos nu m-au impresionat prea tare. Ma asteptam la un cu totul alt gust. De fapt seva are un gust foarte fad, aproape inexistent. Stiu insa ca ingredientele active (in special electrolitii) din nucile de cocos sunt de folos in cazul deshidratarii si pentru prevenirea acesteia.

Copiii de mai jos aveau o dexteritate incredibila in a taia nucile de cocos iar cutitul folosit era unul deeeestuuul de mare.

Honda bay filipine 8

La final ne-a fost oferita spre servire exact cum o vedeti in poza de mai jos. Dupa terminarea sucului mergeai tot la copii pentru a ciopartii nuca de cocos astfel incat sa poata fi consumat si miezul. Drept lingurita servea tot o bucata din nuca de cocos. Honda bay filipine 9 Honda bay filipine 10 Honda bay filipine 11 Honda bay filipine 12

In Filipine copiii dar si adultii erau asa de fericiti. Imi imaginez ca este greu cu asemenea peisaje sa porti cu tine supararea… Honda bay filipine 13

 

De asemenea nici loc de prea multa plictiseala nu este. Pe langa snorkeling – lucru pe care il poti face o jumatate de zi cel putin si tot nu ai putea sa te plictisesti sa urmaresti activitatea subacvatica, pestii sunt invatati cu oamenii si puteti sa ii hraniti cu bucati de paine. Se vor aduna rapid in jurul vostru si o sa va ofere un show pe masura.

hona bay filipine 15 Honda bay filipine 14

Asadar nu e atat de complicat nici sa inoti cu pestii, nici sa te joci cu stelutele de mare, ba chiar sa aduni corali plini de vietuitoare ( doar ca aveti grija, este ilegal sa luati in bagaj si corali si stelute de mare)… Noi am luat cateva scoici pe care le-am carat ceva vreme pana la venirea acasa. Din pacate nu au rezistat toate :(.

Intr-un final am lasat in urma aceasta insula si ne-am indreptat spre Pambato Reef.

Ultima insula din tur a fost Luli Island. Luli este o combinatie intre „Dissapiring (Lulubog) / Appearing (Lilitaw)”. Adica in fiecare zi insula dispare sub ape si reapare in momentul refluxului.

Acesta era nivelul apei atunci cand am ajuns:

honda bay filipine 16

Iar in scurt timp ( adica doar cat mi-a luat sa ajung pana la barcuta) insula era deja asa

honda bay filipine 17

honda bay filipine 18 honday bay filipine 1

Mi s-a facut dor de peisaje, de apa si balaceala.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments