• Menu
  • Menu

Drumul din Bucuresti la Istanbul

Am plecat din Bucuresti spre Istanbul cu autocarul. Exista o multitudine de alte variante, nici nu stiu care este mai buna sau nu. Tind sa inclin sa va recomand sa mergeti cu masina!

Cum ajungi din Bucuresti in Istanbul

1. Cu avionul. Cel putin teoretic Pegasus si alte companii low cost ar putea sa va ofere transport la preturi mici. Va spuneam anterior ca a fost o agitatie plecarea, nu am crezut ca plec decat dupa ce am avut viza in mana. Asadar iesea din discutie varianta bilete de avion la preturi bune cu doua zile inainte (da, am cautat).

2. Pretul unui bilet de autocar Bucuresti – Istanbul este de 160 de lei iar conditiile de transport nu sunt nici macar aproape de un standard decent si nu vorbesc despre confort aici. Am oprit de MULT prea multe ori, una dintre opriri fiind in Bulgaria unde angajatii autocarului au cumparat alcool cam cat sa umple masina. Apoi au inceput sa imparta. Ia si tu o sticla, hai tine si tu o stricla pana trecem granita, e hai cucoana, nu mai comenta, ia sticla.

Da, cam la nivelul acesta se purtau discutiile. Doamna angajata era foarte morocanoasa si cu capsa pusa. Nici nu apucasem sa plecam bine si deja se ratoia la pasageri fara sa aiba motive intemeiate.

Am gasit pe net articole care nu prea ne fac bine ca si imagine. Se pare ca toata afacerea asta cu transportatul alcoolului peste granita nu este ceva recent sau ceva sporadic.

Exista un singur autocar Bucuresti – Istanbul, pleaca in fiecare zi la ora 17:00 din Piata Chirigiu, Bulevardul Tudor Vladimirescu nr 1. Atentie! Sambata este SINGURA zi in care nu pleaca autocar din Bucuresti spre Istanbul iar duminica singura in care e mai complicat sa va intoarceti din Istanbul in Bucuresti. Este o informatie foarte importanta! Eu am aflat asta pe calea grea si pe propie piele!

autocar marina travel_800x481

3. Per total nu am avut o experienta placuta cu aceasta firma de transport INSA in contextul in care se lucreaza la sinele de tren atat in Romania cat si in Bulgaria si ca drumul cu „trenul” este mai mult o combinatie de 5 mijloace de transport in comun (trenuri si autocare combinate), cred ca prefer varianta badaranismului de autocar.

Cel putin la nivel teoretic „trenul” pleaca si ajunge la ora promisa pe bilet dar mi se pare complicat ca nu apuci sa te faci comod sau sa atipesti putin pentru ca trebuie sa schimbi mijlocul de transport!

La cat de tranzit este pe aceasta ruta, cred ca putem sa „o punem” de o afacere de transport Bucuresti Istanbul.

4. In Istanbul puteti sa mai ajungeti si cu masina. Nu e departe (din contra) iar calculul il faceti voi fiecare in functie de consumul autoturismului. Contrar opiniei populare conform careia traficul in Istanbul si in general in Turcia este nebunesc, lucrurile nu stau chiar asa. Istanbul este un Bucuresti putin mai aglomerat dar nu neaparat mai haotic. Mai periculoasa poate sa fie Bulgaria, unde de altfel am si facut accident la un moment dat. Masina a fost dauna totala iar vinovatul era clar doamna care nu a considerat necesar sa se asigure la semnul de cedeaza.

accident Bulgaria_600x600 turcia cu masina_600x600

Va recomand prudenta si va recomand din suflet sa mergeti prin Turcia cu masina. Sunt multe lucruri de facut si de vazut si e dragut sa poti sa te opresti oricand vrei,

La drum spre Istanbul cu avant! Tu ce mijloc de transport ai prefera?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 comments