• Menu
  • Menu

Cazarea in regim hotelier

Ce este cazarea in regim hotelier?

O practica foarte uzuala in alte zone ale Europei si din ce in ce mai cautata si in Romania. Cazarea in regim hotelier presupune inchirierea apartamentelor pe durate scurte de timp. De la o zi in sus. Practic proprietarii isi inchiriaza imobilele ca o camera de hotel iar avantajul calatorului este ca poate beneficia de conditii foarte bune de cazare, utilitati si intimitate, la preturi mult mai mici decat cele de la hotel.

Daca nu iti place sa stai la hosteluri dar nu ai nici un buget cine stie ce, acest tip de cazare te ajuta cu siguranta.

Proprietarii care decid sa isi inchirieze altfel proprietatile se asteapta de cele mai multe ori sa obtina profituri mai mari. Partea mai putin roz a acestei povesti este ca spatiul inchiriat se poate deteriora mai repede si necesita intretinere frecventa.

Daca va sperie putin faptul ca suna ca si cum „tanti Leana” si-a pus garsoniera spre inchiriere cu ziua, sa stiti ca lucrurile nu stau deloc asa. Proprietarii care fac asta au ales sa isi cumpere o locuita ca investitie. Apartamentele arata chiar bine.

Am gasit niste poze cu niste apartamente care au chiar perdele ca cele pe care le am eu acasa :).

DSC_7009_1280x732 DSC_7038_1280x467 DSC_7050_1233x800 DSC_7055_1272x800 upt38_1280x601 upt371_1280x650

 


Blocuri de apartamente construite special

Eu am testat acest tip de cazare in Londra, la prima si a 2-a vizita si m-am simtit foarte bine.

Ce trebuie sa mai stiti este ca exista 2 tipuri de proprietati in regim hotelier:

1. Blocuri intregi construite strict pentru asta, cu portar si paza.

2. Proprietarii individuali care aleg sa isi inchirieze apartamentele.

In Londra am stat intr-un bloc de apartamente construit special pentru a fi inchiriat cu ziua. Am avut living si bucatarie, un dormitor micut si o baie. Un studio. A fost placut sa imi pot face cafea seara, sa am la frigider niste rontanele pentru micul dejun si sa ma simt aproape ca acasa chiar daca nu eram acasa!


 

Proprietari care isi inchiriaza apartamentele

Eu nu am testat si varianta asta insa am cautat pe cinva care sa ne spuna totusi si despre aceasta parte a povestii si am gasit foarte repede! Sa vedem ce experienta a avut Corina cu inchirierea in regim hotelier.

O singura data am inchiriat asa, un apartament de 3 camere pe natiunile unite. Pentru ca eram fata si inchiriam pentru doi prieteni straini (baieti), proprietarul s-a uitat destul de ciudat la noi trei. Am reusit sa il linistesc in momentul in care i-am spus ca unul dintre ei este fratele meu vitreg.
Cu toate acestea, domnul a fost foarte simpatic si i-a ajutat pe baieti cu foarte multe informatii, ba chiar i-a plimbat si cu masina. (mai putin efort pentru mine) #truestory.


 

Promit sa ma mai documentez pe subiect si sa revin. Daca aveti opinii sau informatii le astept!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment