• Menu
  • Menu

Oamenii din spatele #EnjoyBucharest

La inceputul lui Aprilie in Bucuresti se intampla probabil una dintre cele mai complexe conferinte de Travel de pe la noi: Enjoy Bucharest!

Una dintre componentele principale o reprezinta chiar turul Bucurestiului impreuna cu 30 de bloggeri din alte tari. Astfel organizatorii vor sa atraga mai mult atentia asupra Bucurestiului ca si destinatie turistica.

Sa vedem totusi cine sunt si oamenii din spatele acestei initiative:

1. Povestiti putin despre voi, despre activitatile voastre (#priNeamt de exemplu).

Suntem doi tineri care vor să micșoreze lumea. Sunt atâtea locuri de văzut și e păcat să lăsăm timpul și banii să ne oprească din a fi exploratori. Am găsit o metoda la îndemână să arătăm câtor mai mulți oameni perspective ale locurilor pe care ar trebui să le vadă și anume prin mediul online. Credem că povești bune, alăturate fotografiilor și clipurilor sugestive, alăturate oamenilor cu voci, pot da boost-ul necesar și motivație suficientă pentru te face să-ți dorești să vezi locul respectiv pe viu. Așa a apărut Eventur, o agenție specializată care oferă platoul întreg de online marketing, atât unui călător cât și unei destinații.

2. Cand v-a venit ideea de a aduce multi bloggeri de travel din alte tari pentru a cunoaste cultura?

Ne-a venit ideea când am aflat că există bloguri de travel, adică de-o veșnicie. De la teorie la practică drumul a fost lung și pavat cu multe situații noi, cu alte uși închise, cu noi nepotriviri sau lipsă de fonduri, dar acum nu mai e cazul. În trei ani de muncă, raportul dintre sunați-ne și vă sunăm noi s-a schimbat considerabil, lucru care ne face foarte optimiști și responsabili.

3. Cati oameni lucreaza in acest moment la proiectul #enjoyBucharest?

Suntem doi oameni full-time momentan. Și când zicem full-time, ne referim încontinuu. Și-n somn. Mai avem 6 colaboratori part-time, fiecare cu task-urile lui. Poate că din exterior pare un mare party la care invităm niște oameni și asigurăm catering-ul, dar sutele de mail-uri dintre noi spun complet altceva, iar asta se va vedea în săptămâna evenimentului. Desfășurarea de forțe este la o scară foarte mare, iar paradoxul este că entuziasmul nostru e mai mare ca niciodată. 

La câteva săptămâni de la lansarea evenimentului, feedback-ul a fost mai mult decât optimist. Conferința RDTC e mai bine de jumătate sold-out, pentru gala RDTA am avut peste 1000 de nominalizări de business-uri din turism, iar hashtag-ul #EnjoyBucharest cumulează deja peste 400 de postări din diferite direcții: bucureșteni simpli, brand-uri, bloggeri, site-uri sau fotografi profesioniști.

4. Cat de greu a fost sa gasiti bloggerii potriviti?

Deloc greu, pentru că ne-a ajutat Cezar Dumitru, prim-călătorul nostru. E unul dintre cei 6 menționați mai sus. Cred că pasul alegerii bloggerilor a fost printre primii făcuți și unul dintre cei care a mers cel mai smooth. Ținem legătura cu ei printr-un thread de e-mail-uri și printr-un grup secret de Facebook unde i-am adăugat pe toți. Ne bucură mult să vedem o gașcă de străini care abia așteaptă să ne vadă capitala, iar asta ne face să pregătim fiecare aspect în detaliu. O să se vadă tot efortul în conținutul de pe blogurile și conturile lor de rețele sociale.

5. In afara de calatorii ce faceti cel mai mult in timpul liber?

Poate pare surprizător, dar suntem prieteni foarte apropiați și foarte vechi și ne vedem și fără laptop-uri la noi. În timpul liber facem ce-ar trebui să facă toată lumea: Dezvoltare personală. Fie că ea vine prin sport, socializare, cultură sau distracție. Suntem bloggeri, e de la sine înțeles că orice experiență nouă trebuie îmbrățișată, ceea ce dorim tuturor.

6. Pana acum, din calatoriile tale, ce destinatie ti-a fost cea mai draga?

Fiind din categoria călătorilor care nu merg în locuri doar ca să le bifeze, răspunsul e foarte simplu și drept, pentru a nu favoriza nicio destinație, ci doar călătoria în sine. Cele mai dragi călătorii sunt de două feluri: cele de acum și cele care urmează. Momentan vizităm Enjoy Bucharest, Romania.
Am mai scris despre Enjoy Bucharest aici. Evenimentul are 3 componente:
  • O conferinta unde business-urile de travel pot invata o multime de lucruri nu doar noi ci si utile
  • Premiile „Romanian Digital Travel” – unde a fost nominalizat (aparent si de suficient de multe ori) si blogul meu. Asadar daca tu crezi ca merit un premiu de popularitate (oh boy, oh boy, who? me?), poti sa ma si votezi pana pe 22 martie!
Ma gasesti la sectiunea 16, pozitia 7 pe buletinul de vot, dupa cum ar spune cineva (click aici).
voteaza lipa lipa la romanian digital travel awards
  • Si turul Bucurestiului impreuna cu 30 de bloggeri adunati de prin colturile lumii, bloggerii oficiali (proud to be one) si fotografii oficiali. Pe scurt: ENJOY BUCHAREST!

Ah, cine sunt pana la urma cei care fac asta? Alex Filip si Toma Nicolau! FELICITARI!

toma nicolau si alex filip

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment