• Menu
  • Menu

Stirea interesanta a zilei – Jose Mujica

Din seria: ce se mai intampla prin lume, cel mai sarac presedinte este cel al Urugayiului. Considera ca trebuie sa traiasca asa cum o face si majoritatea poporului sau, adica oamenii care l-au si ales.

Isi doneaza aproape tot salariul si a refuzat oferta unui seic de un milion de euro pentru masina sa care are vreo 40 de ani. Din pacate si-a incheiat ieri mandatul. Cu toate ca poporul il doreste in proportie de 65%, constitutia tarii nu ii permite sa mai fie presedinte.

 

V-am spus ca isi doneaza 90% din salariu? Adica aproximativ 12.000 de dolari pe luna in scopuri caritabile! Considera in continuare ca primeste mai mult decat are nevoie si nu e de acord ca un presedinte de tara sa faca parte dintr-o minoritate. Ca de exemplu minoritatea oamenilor cu venituri foarte mari.

Asta-i un om pe care imi doresc tare sa il cunosc!

Daca te intereseaza si pe tine sa vezi cam cum e acest omulet, cei de la Vice i-au luat un interviu. La vremea respectiva erau mai interesati de legalizarea Marijuana in Uruguay dar au discutat cu Jose Mujica despre multe alte lucruri.

Documentarul aici:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment