• Menu
  • Menu

Ghid de călătorie pentru Lisabona

E drept, Lisabona e un oraș mare, complex, cu multe obiective turistice. În acest articol o să încerc atât să vă ghidez puțin cu privire la buget și mai puțin printre obiectivele turistice.

Transport

Până acolo avionul vă duce undeva în jurul sumei de 200 de euro. Am găsit eu la un moment dat niște bilete la 140 de euro (detalii aici), dar călătoria dura 10 ore, cu o escală mai lungă. Știu totuși că există cititori care și-au cumpărat bilete.

Mulți ar spune că e greu să găsești bilete spre Lisabona sub acești 200 de euro. Ce-i drept, cu TAP, singura companie care zboară momentan direct din București, cel mai ieftin bilet a fost de 170 de euro.

De la aeroport spre centru e cel mai simplu să iei metroul. Costă 1,4 euro o călătorie și ajungi direct în mai puțin de 30 de minute. O altă variantă este linia expres, costul unei călătorii este de 3,5 euro. (dacă le cumperi online sunt 3,15. Site aici)

ghid de calatorie lisabona-13_1200x800 ghid de calatorie lisabona-11_1200x800 ghid de calatorie lisabona-12_1227x800


Cazarea în Lisabona

Din fericire Lisabona nu este neapărat cea mai scumpă capitală din Europa. Din contră. M-am uitat de cazare, super decentă, iar prețurile sunt pe la 34 de euro pe noapte o cameră dublă, la 600 de metri de centru pentru perioada 27 noiembrie – 1 decembrie (adică mini vacanța care tocmai vine).

Pe mine m-au tot dezamagit de-a lungul timpului siteurile de rezervari pentru cazare. Atat cele axate pe Europa cat si cele pentru Asia. Între timp i-am găsit pe cei de la book-cheap.com, nu am apucat să îi încerc totuși. Par foarte ok și nu am găsit lucruri negative despre ei online. Anywaaay, camerele la ei pe site pentru Lisabona, pentru aceeași perioadă (27 noiembrie – 1 decembrie) sunt cu vreo 20 de euro mai ieftine decât pe alte siteuri de rezervări.

Găsești cazare și mai ieftină de atât, normal. Eu am văzut un guest house cu 88 de euro pe cameră pentru toată perioada, două persoane. Dacă nu te interesează așa de mult mobila, ci doar să ai un loc decent în care să dormi iar restul timpului oricum îl petreci pe afară, de ce să îți bați capul? Asta înseamnă mai puțin de 9 dolari de persoană pe noapte.

ghid de calatorie lisabona-9_1170x800


La plimbare prin Lisabona

Sunt multe de văzut în Lisabona. Cartierul Belem are un iz aparte, Lisabona cu totul te face să îți pierzi puțin capul și e bine să îți stingi setea cu suficient vin de Porto și fructe de mare (preferatul meu – tuna steak)! Până să ne așezăm la cină hai să vedem cum ne plimbăm prin oraș. Vă recomand din inimă transportul în comun.

ghid de calatorie lisabona-5_1200x800

Frumos, decent și eficient! Un card pentru o zi costă 6 euro, în timp ce un bilet este 1,4. E foarte posibil să vă plimbați în sus și în jos cu tramvailele Portugaliei și să vă placă la nebunie. Doar un drum până în Belem înseamnă 4 bilete, merită cardul de o zi!

Opțiunea cu numărul doi, de preferat în combinație cu numărul unu – mersul pe jos!

ghid de calatorie lisabona-21_1200x800


Să luăm o cină plăcută în Lisabona

Dacă te așezi la una dintre bodegile deținute de localnici, și ai noroc să fie și ei pe acolo, te-ai scos. Când spun bodegă voi să înțelegeți că așa alint eu restaurantele drăguțe și specifice locurilor, nu vreo magherniță. O masă (cu tot cu băuturi) nu sare de 25 – 30 de euro pentru două persoane ghiftuite!


Obiective turistice

Meh, nu știu ce să spun, eu am cam abandonat lupta cu muzeele. Nu de tot, doar că nu am așa multă răbdare, să stau la coadă la un muzeu, când aș putea să mă folosesc de timpul ăsta explorând locul, văzând, făcând, cunoscând oameni!

Mi-a plăcut în schimb turnul din Belem, costă 6 euro intrarea!

ghid de calatorie lisabona-23_1170x800 ghid de calatorie lisabona-22_1200x800

Nici castelul Sao Jorge nu a fost rău, intrarea este 7,5 euro. În materie de obiective turistice găsiți aici  toate informațiile de care aveți nevoie!

ghid de calatorie lisabona-20_1200x800 ghid de calatorie lisabona-19_1200x800 ghid de calatorie lisabona-18_1200x800


Recapitulare buget pentru Lisabona

* avion 200 de euro, 140 dacă nu vă deranjează un zbor mai lung.

* Cazare – de la 9 euro, 20 pentru mai mult confort, pe noapte.

* Transport  – 6 euro pentru o zi întreagă

* Mâncare –  între 7 și 30 de euro, în funcție de meniu, local și preferințe

* Obiective turistice – o medie de 10 euro pe obiectiv turistic

Travel & love, love to travel!

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

8 comments