• Menu
  • Menu

Cannes tips & tricks – insula Île Saint-Honorat

Dacă ajung la Cannes și nu mergi pentru shopping si lifestyle, ci vrei să vezi și bucăți vechi de tradiție, atunci nu rata insula Île Saint-Honorat! Ți-am făcut deja un ghid de călătorie (mai mult o orientare de buget) pentru Cannes. Tocmai pentru că o parte dintre cititori mi-au spus că au bilete luate și îi ajută să afle cât mai multe lucruri interesante, revin cu mai multe informații.

Noi ne-am trezit de dimineață, am traversat Promenade de la Croisette și ne-am îndreptat spre debarcader. Pentru a ajunge pe insulă luați un vaporaș iar călătoria durează 20 de minute!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Transport din Cannes spre Île Saint-Honorat

Se ajunge cu feribotul, mai jos aveți programul, prețul online pentru un bilet dus – întors este de 14 euro. Dacă mergeți pe insulă pentru a vă retrage spiritual o vreme, nu trebuie să menționați data de întoarcere! Găsiți o grămadă de detalii aici.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Dacă vrei să te retragi puțin de lume, să petreci timp cu tine, pe insulă se pot închiria camere. Nu este semnal, nu au nici televizor și oferă pachet complet cu trei mese pe zi! 

Dacă aș vrea să mă retrag vreo câteva zile, să stau să mă plimb prin locuri frumoase și pline de pace, să am timp să citesc și să petrec timp în natură, aș vrea să vin aici.


 

Plimbare vizuală pe insula Île Saint-Honorat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Ce-i totuși cu insula asta?

Aici locuiesc, încă din secolul V călugări. Inițial plantau lavandă însă de-a lungul timpului au realizat că solul de aici este foarte bun pentru cultivarea viei. Vinul făcut aici este unul aparte și datorită solului magic, după cum ne-a spus ghidul și prezentatorul trudei călugărilor – vinul.

Pe insulă sunt 8 hectare de viță de vie. Călugării culeg doar prima parcelă, restul fiind cules de oameni tocmiți pentru asta.

Interiorul bisericii de pe insulă este incredibil de simplu și se îmbină perfect cu idilicul locului. Să fiu sinceră locul mi-a părut romantic. Palmieri și iederă pe case, parcă mă așteptam să sară vre-un Romeo de mână cu vreo Julieta de după vreun colț.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAȘi dacă tot ajungeți până aici, nu ezitați să gustați din vin. O minune cu un buchet foarte savuros! Nu sunt expertă în vinuri așa că nu îmi permit să intru în prea multe detalii. Vă las tot cu pozele!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spor la călătorii!

Toate pozele sunt făcute cu un Olympus OM-D M10 pe care îl găsiți la F64!

Kind regards pentru organizarea infotripului TAROM și oficiului de turism Cannes!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments