• Menu
  • Menu

Cannes fără secrete

Ei bine, am ajuns pe Coasta de Azur! O zonă care de-a lungul timpului e posibil să își fi câștigat pe bună dreptate reputația de zonă greu accesibilă. Prinți și prințese și-au făcut și încă își fac veacul pe aici, personalități celebre, multe firme mari își etalează vitrinele aproape la fiecare colț de stradă. Cu toate astea destinația este ușor accesibilă aproape oricui!

Transportul de la aeroportul din Nisa

Se aterizează în Nisa, așa cum vă povesteam și în articolul trecut iar de aici aveți mai multe posibilități de deplasare! Noi am fost așteptați de către un microbuz, dar nu vă las eu în voia sorții.

Aeroportul din Nisa este destul de aproape de oraș și aveți mai multe posibilități de transport. Fie cele două linii expres, costul deplasării până în oraș fiind de 6 euro, fie autobuzul pentru care o să plătiți 1,5 euro! Diferența este de aproximativ 10 minute între linia expres și autobuz!

Între Cannes și Nisa sunt aproximativ 24 de km iar cea mai rapidă modalitate să o parcurgeți este cu trenul.  La fel de ușor puteți ajunge și la Monaco-Monte Carlo sau Saint Tropez.

Cannes pentru buzunarul tuturor? Unde stam?

Cu siguranța da! Nici eu nu credeam asta până să ajung acolo! O să vă lămuriți pe parcurs. Dacă vreți un hotel draguț, de două stele, cu o terasă splendidă din care se vede Cannes, va recomand L’Esterel, fratele mai mic al lui Splendid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prețul unei camere duble începe de la 42 de euro pe noapte, cu sau fără mic dejun (în funcție de perioadă și promoțiile pe care le au active) și urcă până la maxim 90 de euro – în timpul festivalului de la Cannes. Mi s-a părut un preț foarte decent 90 de euro în aceași perioadă în care orașul mustește de vedete și turiști!

Un alt avantaj al acestui hotel – în afară de terasa cu superba panoramă este și proximitatea lui atât față de gară cât și de celelalte atracții turistice – orașul vechi sau plaja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dacă buzunarul vă permite puteți sta la hotel Splendid sau de ce nu, puteți încerca să vă rezervați o cameră la vestitul Carlton.

Hotel Carlton este unul dintre cele mai prestigioase hoteluri din Cannes, face parte din lanțul Intercontinental și este vestit pentru vedetele pe care le-a găzduit și găzduiește înca. Se spune de asemenea că vedetele care stau aici își închiriaza camera pentru 30 de ani în perioada festivalului. A apărut în filme, in videoclipuri și se pare că aic s-au întâlnit pentru prima dată, în 1955 Grace Kelly și Prințul Rainier de Monaco.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Viziteaza Cannes cu trenulețul panoramic

Unul dintre cele mai plăcute moduri de a vedea orașul și de a afla câteva lucruri despre istoria lui este trenulețul panoramic. Să ne facem înțeleși, Cannes nu este un oraș mare, dar poți rata ușor locuri istorice despre care habar nu aveai poate! E plăcut să asculți poveștile locurilor și să te lași transpus în vremurile de demult, unde totul era aici plin de opulență, acum ceva mai liniștit. Costul unei călătorii este de 10 euro iar din punctul meu de vedere merită!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veți trece pe lângă Palm Beach Casino, deschis din 1929 și pe lângă multe alte puncte cheie din istoria, importanța și dezvoltarea orașului .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cannes a fost un orășel mic, sărac, pescăresc, devenit atracție turistică pentru oamenii influenți ai vremurilor. Trenulețul o să vă urce până la catedrala din centrul vechi al orașului.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Puteți urca până în turn și admira o superbă panoramă a orașului, cred că aici sunteți chiar în cel mai înalt punct, apoi v-aș recomanda să nu luați trenulețul înapoi ci să vă pierdeți câteva momente pe străduțele înguste ale centrului vechi din Cannes.

Centrul vechi din Cannes

Mi se pare că nu seamănă cu partea din față a orașului și cu faleza. Dacă în față avem multă opulență, aici găsim acea atmosferă prietenoasă de orășel din Franța. Miroase a brânză de la magazinele specifice, avem o piață foarte veselă. un loc interesant de văzut, studiat și mai ales degustat!

 

În piață în unele zile avem parte de vânzare de antichități, în timpul zilei de pește, legume și tot felul de specialități locale.

Soca de exemplu este un fel de clătită de năut asezonată de cele mai multe ori cu piper. În restaurante găsiți tot felul de variante asezonate cu salată și somon. Pentru o experientă senzorială trebuie să dați o fugă în piață și să degustați preparatele locale. Dacă vă sunt pe plac puteți chiar să luați și acasă (aveți grijă la gramaje totuși mai ales dacă nu aveți bagaj de cală).

E bine să te lași surprins de un oraș. Mă așteptam să fie prețios și pretențios Cannes, dar este variabil și elegant, bine alimentat și echilibrat!

Pește bun, proaspăt și ieftin

La fiecare masă, de cele mai multe ori în toate cele trei feluri de mâncare și meniuri de până la 30 de euro cu tot cu un pahar de vin și o cafea incluse! Mâncare foarte bună și vin delicios! Cannes este și o destinație culinară, nu doar vizuală!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Recapitulare buget Cannes

* avion București – Cannes

* transport de la aeroport in Nisa 1,5 euro și de la Nisa în Cannes – 3 euro.

* cazare – de la 42 de euro camera dublă (21 de euro de persoană)

* meniu de prânz doar cu pește, trei feluri de mâncare, vin și cafea, la un restaurant medium – high – 30 de euro

* plimbare cu trenulețul panoramic – 10 euro

* degustare de bunătăți în piață – 0 euro

* fiecare în funcție de buget, se găsesc și supermarketuri unde puteți face cumpărături pentru micul dejun și altele.


Spor la călătorii!

Toate pozele sunt făcute cu un Olympus OM-D M10 pe care îl găsiți la F64!

Kind regards pentru organizarea infotripului TAROM și oficiului de turism Cannes!

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments