• Menu
  • Menu

Tradiții de Crăciun în jurul lumii

În pauza dintre sarmale și piftie vă servesc o porție de obiceiuri și tradiții de Crăciun în jurul lumii. Am fost șocată  când am realizat că nu e ceva univeresal Crăciunul! Există foarte mulți oameni care nu îl sărbătoresc deloc, sau, și mai interesant, există țări în care este chiar interzis (Brunei).

Hai să descoperim împreună câteva traadiții și obiceiuri de Crăciun în lume!

În Argentina de exemplu bradul se ornează pe 8 decembrie iar în Columbia începe perioada Crăciunului pe 7 decembrie iar cadourile sunt aduse de pruncul Hristos.

În Rusia, Ucraina, Georgia și o parte din Moldova, Crăciunul se sărbătorește pe stil vechi, pe 7 ianuarie. În Rusia se servesc la masă 12 feluri de mâncare în cistea celor 12 apostoli.

Asta mi s-a părut o tradiție drăguță, că tot încep să am o fascinație față de Suedia în ultima vreme. În Suedia mâncarea tradițională de Crăciun este orezul cu lapte! (mmm, ce poftă mi s-a făcut! E 00:27 și ghiciți voi cine o să facă orez cu lapte! Să vină Crăciunul!) Tot în Suedia Moș Crăciun este pitic!

Am citit că în Filipine s-ar începe sărbătorirea Crăciunului și numărătoarea inversă înca din Septembrie. Vă spun sincer că nu cred! Pentru Filipine chiar am întrebat niște cunoștințe de acolo și aștept să îmi răspundă. Promit că fac update!

În Brunei Crăciunul a fost interzis! (this is sad).

În mare parte din Africa se aseamănă destul de mult tradițiile cu cele din Europa. Se ornează brazi (sau palmieri) și chiar dacă este cald, sunt păstrate și simbolurile iernii.

În multe locuri Crăciunul nu este sărbătorit neapărat religios, ci a fost adoptat. În mare parte din Asia se întâmplă asta. În China, Vietnam, India, dar și în Japonia. Crăciunul aici este o sărbătoare mai mult comercială!

Hai să vedem și cum se împacă Moșul cu știința!

The science of SANTA.

Posted by I fucking love science on Wednesday, December 23, 2015

 

Sărbători fericite să aveți, cu sau fără tradiții de Crăciun ! Sper să fiți bine și vă doresc să vi de îndeplinească (și să faceți să se întâmple) toate dorințele!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.