• Menu
  • Menu

Insula Sentosa – Singapore

Insula Sentosa din Singapore este o atracție turistică principală a orașului și probabil locul preferat de petrecere a timpului liber pentru localnici.

Aici se găsesc studiourile Universal, o grămadă de magazine (eu m-am plimbat vreo jumătate de oră în unul de dulciuri, iFly Singapore și multe altele). E un fel de parc de distracții!

Sentosa în timp

Insula a fost loc de refugiu pentru pirați. Este a doua insulă ca mărime după Singapore de care o despart aproximativ 500 de metri. Are doar cinci kilometri pătrați și așa cum spuneam și mai sus acum este un fel de parc de distracții. Totul este făcut în scop turistic. Partea bună este faptul că insula are foarte multă vegetație, astfel te poți ascunde la umbră să te joci cu fluturii într-o grădină special amenajată sau te poți plimba prin port.

Singapore Sentosa-25_1280x853

Cum ajungi acolo?

Aflată în partea de sud a orașului și tocmai datorită faptului că este foarte aproape de insula mamă, poți ajunge cu diverse mijloace de trasport în comun, gondolă, pe podul pietonal sau cu metroul pe sub apă.

Eu am ales să merg la picior, cu o cafea de la Costa în mână, pe podul pietonal și nu mi-a părut rău!

Singapore Sentosa-5_1280x853

Singapore Sentosa-7_1280x853

Singapore Sentosa-3_1280x853

Studiourile Universal de pe insula Sentosa

Studiourile Universal fac parte dintr-un complex mai mare, Resorts World. Tot aici găsiți și cel mai mare acvariu din lume. Peste 100.000 de vietăți din peste 800 de specii te așteaptă!

Să vă spun sincer după acvariul din Barcelona și alte câteva grădini zoologice (ce aveau și zone de acvariu generoase), nu mi s-a părut un obiectiv pe care să nu îl ratez.

Singapore Sentosa-11_1280x853

Singapore Sentosa-20_1280x853

Singapore Sentosa-24_1280x853

Alte atracții pe insula Sentosa

Sunt cu zecile și nu le-am vizitat pe toate. Eram mai ocupată cu iFly Singapore. Un parc de aventură imens (cel mai mare din Sud-Estul Europei), o tiroliană de 500 de m care te duce până la malul mării, Merlion Plaza, magazine, plaje naturale și artificiale. Pe una dintre aceste insule (cu numele chiar Palawan, a nu se confunda însă cu cea din Filipine) se află și cel mai sudic punct al Asiei. (mai multe despre asta aici)


Tocmai pentru că totul este artificial nu am rămas foarte impresionată de loc. Este recomandat peste tot și ai putea să dai o fugă până aici dacă ajungi în Singapore. Poate pe tine o să te prindă și o să îți placă mai mult!

Până la urmă tot peisajele și natura mi-au plăcut personal cel mai mult!

Singapore Sentosa-38_1280x853

Singapore Sentosa-46_1280x853

Nu îl ocoliți, e un loc interesant doar că eu nu aș mai merge și a doua oară. Probabil aș prefera să văd și altceva! Sunt multe de văzut și făcut în Singapore! Fie ele artificiale, fie reale!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.