• Menu
  • Menu

Oamenii călătoresc tot mai mult

Mi se pare că tendința oamenilor spre călătorii crește din ce în ce mai mult. Ajută mult accesul la informație, tendința de scădere a prețurilor și ușurința cu care putem trece granițe în zilele noastre.

Prețurile biletelor de avion sunt tot mai ieftine.

Și o să tot scadă. Competiția e tot mai mare, la fel și cererea și încă mai e loc de creștere. Tot mai multe companii aeriene low cost încep să renunțe la taxele pentru bagajele de mână. Un exemplu este Ryanair care vinde bilete și la 20 de euro dus-întors. Cu 10 kilograme de bagaj poți să călătorești lejer un city break. Cu cât te plimbi mai mult, cu atât înveți să îți faci bagajul și bine! (categoria Oferte îți stă și ea la dispoziție)

Îmi place că oamenii au început să călătorească tot mai mult. M-am gândit că poate este vinovată și vârsta celor din jurul meu.

Eu în primii ani de facultate nu prea am călătorit. Nu aveam nici timp și nici bani să o fac. Timp nu aveam pentru că mergeam la facultate, aveam job/uri și făceam și voluntariat. Aveam o viață așa de agitată încât cu greu îngrămădeam orice altceva.

Dar nu aveam nici acces la atât de multă informație! Habar nu aveam (real) cât costă o vacanță undeva în afara țării. Mă plimbam oricum prin România.

Călătoritul nu mai este un gând îndepărtat pentru generația nouă, Millenials. Generația asta are acces la atât de multă informație și sunt așa de nerăbdători încât nici nu știu de unde să înceapă cu călătoritul! Dap! Mă recunosc perfect în asta. (Millenials = toți copiii născuți între 1980-2000)

Pe mine a început să mă prindă serios microbul imediat după facultate și în perioada în care eram la master. Cam atunci am realizat că nu e neapărt așa scump călătoritul.

Digitalul este cel mai bun prieten al călătorului

Fie că e vorba de blogul preferat în bookmarks, harta, aplicația de vizitare a unui oraș, biletul de avion, gazda de pe Couchsurfing, totul este online! La două click-uri distanță, ușor și accesibil. Aproape că nu mai ai cum să te pierzi în ziua de azi. Sau să nu găsești ajutor!

Iar pentru zonele remote, unde nu găsești internet și tot ce vrei, găsești oricum ghiduri de călătorie nelimitate. Călătoritul nu mai este atât de imprevizibil pe cât era cândva.

Ce cred eu că vor oamenii?

Mi se pare că este tot mai mare cererea de „vacanțe altfel”. Fie că vorbim de experiență locală – dormit în casele localnicilor, ceva tradițional, fie că e vorba de aventură, privit la stele, oamenii vor și experiențe! Chiar dacă vor și all inclusive! Avem parte de un mix interesant între turiști și călători!

Iar mie mi se pare minunat și aș vrea cât mai multă lume să călătorească mult mai mult! E cel mai bun mod de a te dezvolta. Suntem mulți și diferiți și deja nu ne mai suportăm unii pe ceilalți! Călătorind înveți să nu îi mai judeci pe cei din jur. Să-i lași să fie, așa cum și tu ești!

Tu ce vrei de la călătoriile tale?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments