• Menu
  • Menu

Călătorind cu un copil în Asia

Exact, cu un copil în Asia. Călătorind cu un copil în Asia și chiar locuind.

Am cititori ai blogului foarte interesanți (vă mulțumesc)! Tot prin intermediul lui am cunoscut o mulțime de oameni cu care am și devenit prietenă.

Despre Florin am aflat că locuiește în Myanmar, că fetița lui a făcut kilometri în câteva luni cât nu au făcut adulți într-o viață și după acest interviu am aflat multe alte lucruri interesante despre ei și curajul lor! Vreau să aflați și voi povestea lor, despre Myanmar și cum s-au simțit călătorind cu un copil în Asia.

În articolul de azi sunt în roluri principale atât părinții, dar și micuța Nora, călătoare prin lume de la 3 luni și șapte zile! Intrăm prima dată în atmosferă, iar în partea a doua (pe care o voi posta mâine), aflăm mai multe despre călătoriile cu un bebeluș (modelul aplicat)!


Salut, Florin! Pentru cititorii LipaLipa o să te rog să povestești puțin despre tine și familia ta. Cum de ai ajuns să stai chiar în Myanmar?

Servus, oau începem partea grea sau cea la care nu prea mă descurc, la partea de povestit.
Eu și soția mea Oana ne-am făcut un obicei din a ne plimba prin lume. În 2009 am descoperit America Latină, sau mai bine zis Sudul–Extrem.
Ne-o prins microbul călătoritului în afara Europei.
În Asia am ajuns prima dată în ianuarie 2011 și prima țară vizitată a fost Myanmar. Ne-am propus inițial să rămânem 2 săptămâni care s-au făcut trei.

Cred că pentru mine Myanmar o fost dragoste la prima vedere! În aceeași excursie am călătorit și în Thailanda, Laos și Cambogia dar nici una din țări nu m-a impresionat la fel de mult.

Ce are Myanmar așa de special?

Sincer nu prea pot sa spun. Este o țară în care nimic nu e simplu, unde până și lucrurile banale se găsesc destul de greu. Cred că am fost atras de atmosfera locului, de oameni în special și de problemele de zi cu zi. Orice lucru normal din Romania în Myanmar e SF.

cu un copil in Asia 5
În luna mai am decis să mă întorc cu partenerul meu, (tot) Florin, și să începem să punem bazele primei companii cu capital Românesc din Myanmar. Cred că ăsta este momentul în care putem spune că începe aventura noastra în Myanmar. Momentul în care am luat totul de la zero.

Aici România nu este reprezentată sub nici o forma diplomatică sau economică. Când am început noi, în Myanmar, erau doar câteva Ambasade, ONG-uri și foarte puține compani cu capital străin. Majoritatea din China, Japonia, Coreea de Sud și Thailanda. O perioada destul de tensionată, cu multe incertitudini, dar cu o intenție din partea președintelui pentru deschidere externă.
Myanmarul era unul din statele considerate pariah state (stat izgonit din comunitatea internațională). Alte state asemenea sunt Iran, Cuba și Coreea de Nord. Suferea datorită sancțiunilor internaționale și conducerii despotice a Huntei Militare. Orice intenție de a întreprinde ceva se lovea de zidul de sancțiuni și lipsa noastră de informare.
Dar am reușit să trecem cu bine peste perioada asta și să punem bazele unei compani în Yangon.
Separat sunt fericit că am reușit să prind o perioadă de tranziție și să pot trăi niște experiențe unice în viață. Experiențe pe care nu le-aș mai putea repeta decât în țări asemănătoare din punct de vedere economic.

Ulterior grupul nostru s-a mărit. Din mai 2014 mai avem un membru în familie, Nora, cu care am început să călătorim din septembrie 2014.

Ce vârstă avea Nora atunci când ați plecat în Asia?

În afara Europei am plecat cu Nora prima dată când avea împlinite trei luni și șapte zile! Asta fiind și prima ei călătorie mai lungă. Prima țară vizitată și tranzitată a fost Thailanda, următoarea fiind Myanmar unde am stat pentru următoarele 8 luni jumătate.

cu un copil in Asia 4

cu un copil in Asia 3

Prin ce alte țări a mai mers Nora?

Ungaria, Thailanda, Myanmar și Cuba! Poza de mai jos este chiar din Cuba!

cu un copil in Asia

Prin ce zone ați fost în Asia? Ne povestești puțin?

Thailanda și Myanmar, dar ne-am concentrat în primul rând pe Myanmar. Am parcurs cu Nora 16.000 km terestru și 1950 de kilometri cu barca. Până la 11 luni Nora făcuse 70.000 de kilometri, iar până la 18 luni 100.000 de kilometri de călătorii.
In Myanmar singurele zone în care nu am ajuns sunt Statele Kachin și Kayah.
Când am plecat din Romania ne-am propus să stăm la Yangon unde eu trebuia să muncesc. Dar cum niciodata lucruriile pe care ți le propui nu se și întâmplă, fiind o perioadă de tranziție am avut suficient timp liber încât să ne plimbăm.
Primele ieșiri le-am făcut la plajă și în jurul Yangon-ului iar ulterior am început să explorăm cu Nora și zone mai îndepărtate.


Mâine, în partea cu numărul doi a interviului o să povestim despre peripeții la drum și drumurile făcute în Myanmar, despre zborul cu avionul și cum e să călătorești cu un copil în Asia, dar descoperim în continuare lucruri și locuri care te lasă mască din Myanmar!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment