• Menu
  • Menu

De ce insistă țânțarii să te bâzâie pe la urechi?

De când am plecat spre Asia am fost ciupită de aproape fiecare cm de corp. Cu greu găsești loc în care să pot spune că nu m-a pișcat fie vreun țânțar, fie vreo furnică sau musculiță. Dacă într-o cameră este un pui de furnică la un moment dat sigur va ajunge pe mine și o să mă piște mărunt și des.


Și cum de aproape două luni am avut ceva timp de studiat mă gândeam nopțile trecute că au țânțarii ceva cu urechile sau fața în general. Altfel nu îmi explic de ce, dacă au tot corpul adormit la dispoziție să se hrănească, să piște, de ce naiba îi apucă zburatul și țiuitul fix pe lângă ureche, fix când ți-e somnul mai dulce?
Iar eu când mă hotărăsc să dorm, chiar adorm și poți să cânți sau să dărâmi pereți în jurul meu. Mie dacă îmi trebuie să dorm, nu mă trezești ușor. Dar un țânțar zbărnâind pe la ureche e printre puținele zgomote care mă face să mă trezesc imediat!
Așadar, care e faza? Sunt atrași de jugulară sau ceva de genul ăsta? Că de cele mai multe ori nesuferitul de țânțar chiar insistă și survolează zona de mai multe ori!

(Da, știu, 1st world problems)

Foto via Shutterstock

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 comments