• Menu
  • Menu

Interviu Alexandra Ușurelu

Îmi place să vă aduc aproape oameni frumoși iar Alexandra Ușurelu este unul dintre acești oameni. Este cea mai bine vândută artistă independentă din România, concertele ei sunt mereu sold out. Momentan tocmai a încheiat două turnee desfășurate în paralel, prin țară!

Clipul „Suflet rămâi pur” este filmat în nordul Sumatrei la vulcanii Sinabung și Sibayak și pe insula Samosir, din Indonezia. Călătorește ca parte a procesului de învățare și i-am luat un interviu pentru a o cunoaște mai bine! Hai să intrăm puțin în Universul Alexandrei.

Salutare Alexandra și mulțumesc frumos pentru acest interviu. Hai să te prezentăm cititorilor Lipa Lipa, celor care acum aud despre tine mai de aproape. Cine este Alexandra Ușurelu și la ce visează ea de cele mai multe ori?

Visez ca faptele oamenilor să aibă același număr ca și visurile, cânt despre oameni și emoții, nu despre lucruri, și mă bucur de un public care mă inspiră și se lasă inspirat de mesajele cântecelor pe care eu le cânt.

interviu Alexandra Usurelu 13

interviu Alexandra Usurelu 4

Videoclipurile tale sunt filmate în locuri interesante, multe dintre ele chiar în destinații nu așa des vizitate de români. Aș vrea să ne spui câteva lucruri despre cum ai decis unde să filmezi și poveștile acestor videoclipuri.

Mă interesează mult să cunosc lumea și bogățiile ei culturale, iar dacă am filmat până acum și departe de casă, a fost pentru am întâlnit acolo culturi foarte interesante și locuri care spun povești extraordinare.
Pentru cântecul lansat recent, ”Suflet, rămâi pur”, am fost în zone greu accesibile, unde numai un om aparținând locului ne-ar fi putut duce. Un astfel de om, ce s-a stabilit în Asia de ceva timp, este cunoscutul blogger Brad Florescu.

El ne-a călăuzit în locuri unde am întâlnit oameni cărora natura le-a luat casele, avuțiile sau chiar pe cei dragi, oameni care au fost afectați de teribilul Tsunami din Oceanul Indian din 2004 sau de vulcanii activi din jur, oameni care au avut puterea să o ia de la capăt împreună cu cei iubiți. Cântecul ”Suflet, rămâi pur” este despre cei care aleg să rămână și să construiască mai departe, indiferent de greutăți.

Când nu călătorești pentru filmări, pe unde îți place să mergi? 

Îmi place mult să petrec timp cu surorile mele mai mici. Uneori alegem împreună o destinație și pornim înspre ea când nu au teme de făcut. 🙂
Anul acesta ne-am dori să mergem toate patru la Disneyland.

Care a fost cea mai lungă perioadă în care ai fost plecată de acasă?

În ultimii 3 ani jumătate am susținut peste 300 de concerte în toată țara. Aș putea numi această perioadă din viața mea cea mai lungă perioadă în care am fost plecată de acasă, deși în multe locuri m-am simțit ca acasă.
Altfel, cel mai mult am stat o lună. De două ori s-a întâmplat asta, de fiecare dată am filmat câte 3 videoclipuri.

interviu Alexandra Usurelu 5

interviu Alexandra Usurelu

Cum se simte pentru tine o călătorie?

De cele mai multe ori, am călătorit în locuri care m-au atras în urma unor cărți citite.
Pot spune că pentru mine o călătorie se simte ca cititul unei cărți trăite de către mine, o experiență prin care iau contact direct cu peisajele, oamenii, cultura și obiceiurile lor.

Ce planuri de călătorii ai pentru anul acesta? Prin ce locuri te poartă viața?

În afară de călătoria cu surorile mele, plănuiesc să ”călătoresc” prin cât mai multe săli de teatre din țară. Îmi doresc ca în toamnă, când intenționez să lansez cel de-al doilea album al meu, să-mi pot invita publicul la un nou turneu de promovare a albumului în săli de teatru.

Aș vrea să ne povestești o întâmplare dintr-o călătorie. Ce îți vine în minte prima dată!

O întâmplare frumoasă dintr-o călătorie a fost anul trecut, când am plecat să filmăm clipul cântecului „Suflet, rămâi pur”. Într-una din zile am închiriat pentru câteva ore un studio din Bali și am înregistrat acolo un cântec nou, compus atunci de către Bobby Stoica (soțul și producătorul meu), cântec ce se va afla pe cel de-al doilea album al meu. Nu mi-am imaginat că îmi voi petrece într-un mod atât de frumos și util, în același timp, ziua de naștere.

interviu Alexandra Usurelu 9

Ce le-ai spune cititorilor? De ce să călătorești?

A călători înseamnă a cunoaște, a acumula experiența unui nou loc, a unei noi culturi sau poate chiar a-ți face noi prieteni. Plus că drumul te ajută uneori să găsești cele mai bune răspunsuri.

Cât de legată este muzica ta de călătorii? Cum te inspiră?

Așa cum spuneam la început, cânt despre oameni și emoții, și în orice loc aș merge pe acest Pământ, oamenii și acțiunile, trăirile și cultura lor sunt principala sursă de inspirație.
Iar ca să răspund la întrebare, eu simt muzica foarte legată de călătorii, ca dovadă, albumul meu de debut se numește „La capătul lumii”. Dacă uneori pornim la drum pentru a căuta ceva sau pentru a găsi anumite răspunsuri, eu cred că uneori ajută la fel de bine și să facem o călătorie muzicală înspre și dinspre sufletul nostru.

interviu Alexandra Usurelu 8

interviu Alexandra Usurelu 6

Ce lucruri frumoase ne mai pregatesti in viitor?

Până la finalul anului plănuiesc lansarea a două materiale: DVD-ul filmat la concertul simfonic pe care l-am susținut pe 18 ianuarie în Sala Mare a Teatrului Național și cel de-al doilea album al meu, care sper să fie la fel de bine primit ca albumul ”La capătul lumii”, ce se află deja în casele a 10.000 de oameni.


Alexandra Ușurelu este nu doar un om blând și minunat, dar și o artistă cu o voce deosebită! Pentru cei care nu știu asta despre mine, până acum două luni, când am fugit în lume (citești despre asta aici și aici), lucram la Utv, cea mai tare televiziune muzicală din România. Când eram mică aș fi vrut să am voce și să devin artistă. Vocea nu m-a ajutat, dar tot aproape de muzică am rămas!

Cât despre Alexandra, îmi doresc foarte mult să o cunosc și personal! Poate atunci când o să ajung prin țară, sau, cine știe cum ne poartă viața, la filmările unui nou videoclip!

Pe Alexandra o găsești pe site, Facebook și Youtube.

Până una alta, suflet, rămâi pur! 

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.