• Menu
  • Menu

Nong Khiaw – ghid de călătorie

Dacă vrei să vizitezi Laos eu îți recomand neapărat să vizitezi și partea de Nord. Nong Khiaw este un orășel pur și simplu minunat, întins pe valea râului Nam Ou. Dacă alegi cu grijă cazarea o să ai parte în fiecare seară de un apus demențial!

Noi am venit aici cu autobuzul, un drum lung, dar care speram că merită. Am fost năuciți de căldură și în amețeala noastră din fericire Alex ne-a salvat de la a avea probabil o cazare foarte urâtă. Puteți vedea aici vlogul nostru de călătorie din Nong Khiaw. Eu eram cam leșinată de căldură, cu localnicii nu prea ne înțelegeam, dar peisajul până acolo a fost tare pitoresc.

Nong Khiaw-4_1280x720

Nong Khiaw-11_1280x720


Citește toate articolele din Laos aici!


Unde să stai

Dacă ajungi în Nong Khiaw nu te arunca la prima cazare care îți iese în cale ci traversează podul și caută în cele două trei-locuri de lângă râu. Găsești de toate pentru toți. Și camere de beton, ba chiar și aer condiționat, dar și ventilator și cocioabă de paie destul de simpatică. Cică bungalow, dar nu vă imaginați pozele alea sexy pe care le vedeți de obicei pe net :). Noi am stat la Sunrise Bungalows și am plătit cam 8 dolari pe noapte amândoi.

Cum am ajuns ne-a prins o ploaie serioasă, dar priveliștea din cocioaba noastră era chiar bună.

Nong Khiaw-19_1280x720

Nong Khiaw-13_1280x720

Nong Khiaw-15_1280x720

Nong Khiaw-18_1280x720

Nong Khiaw-31_1280x720

Nong Khiaw-24_1280x720

Aici ne-am trăit noi apus de apus o vreme. Acum am o perioadă în care mi-a fost greu să scriu, atunci eram mai amorțiți. Am scris despre asta puțin aici.

Până la urmă a ieșit și soarele la un moment dat și am reușit să ne dăm și noi seama că am făcut o alegere foarte bună cu cazarea de data asta!

Nong Khiaw-26_1280x720


Ce să faci în Nong Khiaw

Fiind un oraș liniștit, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să te bucuri pur și simplu de toate peisajele minunate pe care le oferă acest loc. Noi am folosit timpul petrecut aici pentru a scrie pe blog, pentru plimbări scurte în natură și pentru a ne acomoda cu stilul de viață pe cât posibil lipsit de conflicte al locuitorilor.

Până acum Laos este țara cu cei mai pasnici oameni.

Puteți face trekking, să mergeți să explorați peșterile din apropiere unde oamenii s-au ascuns în timpul războaielor, să închiriați biciclete sau să faceți excursii cu barca. Vă recomandăm să mergeți până în satul din apropiere, Muang Ngoi, dar despre acest loc o să povestim mai în detaliu într-un articol viitor.

Pentru a vă orienta mai ușor vă recomand cu căldură hărțile Hobo Maps.
NongKiewMap

Până la urmă Nong Khiaw rămâne locul perfect unde să îți iei o vacanță de la vacanță! Posibil să îți fie de folos și un gps portabil dacă faci mai multe excursii în zonă.

Nong Khiaw-87_1280x720

Nong Khiaw-51_1280x720

Nong Khiaw-34_1280x720

Nong Khiaw-83_1280x720

Nong Khiaw-79_1280x720

Nong Khiaw-112_1280x720

Nong Khiaw-63_1280x720

Nong Khiaw-53_1280x720


Alte informații utile

Aveți bancomate (chiar două) in oraș, agenții de turism, restaurante. Preferatul nostru a fost unul cu mâncare indiană absolut delicioasă! În Laos limita de retragere este de 1 milion sau 1.5 milioane kip, în funcție de bancă.


Cum ajungi

În și din Luang Prabang ajungeți în aproximativ patru ore iar biletul costă 40-50.000 de kip. Din Udomxay circulă un singur autobuz pe zi, dimineața!

Dacă veniți din Luang Namtha drumul sună cam așa: autobuz Luang Namtha – Udomxay. Dormit o noapte în acest orășel care servește mai mult ca stație de autobuz, nu e nimic de văzut, nimic interesant de mâncat și durează ceva vreme să găsiți o cazare decentă.

Din Udomxay autobuzul e anunțat că ar pleca la 9 spre Nong Khiaw, dar de fapt în cazul nostru ne-au spus că se pleacă la 10, ca până la urmă să se plece la 9:45.

Nu se mai poate ajunge cu barca din Luang Prabang în Nong Khiaw din cauza barajelor construite!

Din Nong Khiaw puteți lua barca pentru a traversa în Vietnam!


Nici nu mai are sens să ridic în slăvi frumusețea acestui loc! Dacă ajungi în Laos eu cred că este de văzut! Mai mult decât Vang Vieng de exemplu!

Travel and love, love to travel!

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments