• Menu
  • Menu

HipTrip – Travel Film Festival 2016. Ediția cu numărul trei!

HipTrip Travel Film Festival a ajuns la ediția cu numărul trei!

Poți să călătorești în tot felul de ținuturi interesante chiar fără să fie nevoie să îți faci bagajul, fără să te sui în avioane sau trenuri și fără să părăsești Bucureștiul! La HipTrip travel film festival experimentezi lumea prin ochii unor exploratori adevărați. Furi idei de vacanțe în locuri mai puțin știute sau poți vedea cum arată destinații în care poate nu ai curajul de a merge!

Câteva cuvinte despre HipTrip

Foarte important de știut – HipTrip este singurul festival de film de călătorie din România!

Ca și la edițiile anterioare organizatorii HipTrip îți aduc nu doar filme de călătorie unul și unul, dar și personalități, regizori și exploratori cu care ai ocazia să stai față în față! Poți pune întrebări, te poți minuna de curajul, simțul umorului și ai ocazia să descoperi lumea prin lentila lor!

Chiar dacă nu visezi să faci la rândul tău filme de travel, participarea la festival cred eu este obligatorie! Pentru toate senzațiile cu care vei pleca de acolo, pentru vibe-ul festivalului, pentru toate sentimentele care te vor încerca văzând aventurile altora!


Din programul HipTrip 2016

Mi se pare important să știți că selecționerul de anul acesta este Cătălin Olaru, primul câștigător al bursei Alex Leo Șerban în 2012.

Pentru fiecare zi eu voi menționa aici care sunt filmele care mi-ar face mie cu ochiul, însă găseștipe site-ul HipTrip programul complet, descrierile filmelor și trailerele pentru ele!

Festivalul urmează să fie deschis de filmul El Clasico, propunerea Irakului pentru premiile Oscar 2017! Nu-i puțin lucru și sper că pe 27 octombrie la 19:30 o să fiți la Cinema Eforie să îl vedeți!

Pe 28 octombrie

La Cinema Eforie puteți vedea Cărările Sufletului – un pelerinaj de 2000 de kilometri până în Lhasa! De menționat că această producție a fost selectată și premiată la festivaluri din întreaga lume: Toronto IFF 2015, Rotterdam IFF 2016, Glasgow FF 2016, Vilnius FF 2016, – Melbourne IFF 2016, Chichester IFF 2016 (premiul publicului).

La Cinema Union de data asta, în cadrul secțiunii Exploratorii, puteți vedea Ellen Brennan – femeia pasăre. S-a aruncat în picaj de pe cele mai înalte stânci ale Mont Blanc și a prins viteza de 240 de km/h în picaj!

Pe 29 octombrie 

Sunt cinci filme în program și dacă ar fi după mine aș vrea să le vedeți (și să le văd) pe toate!  La Cinema Eforie vă recomand Drumul către La Paz. Povestea lui Sebastian, taximetrist din Buenos Aires ce pleacă alături de un bătrân musulman spre Bolivia.

La Cinema Union nu aș rata Evadare în pustiul urban – o călătorie în părțile abandonate ale Americii din New York până în San Franciso. Ultimii Exploratori pe Santa Cruz trebuie și el văzut neapărat! În iarna lui 2014, exploratorii Leon McCaron, Tom Allen și Jose Argento au înfruntat fluviul Santa Cruz. Drumul lor a fost inspirat de jurnalul de călătorie din prima expediție europeană pe cursul fluviului, condusă de Căpitanul FitzRoy în 1834.

La Cinema Union se va difuza și Socotra, Insula Spiritelor, cunoscută și drept căminul păsării Pheonix. Când am citit despre film primul lucru pe care l-am făcut eu a fost să caut cât de departe de noi e insula asta, cu gândul că sună ca un loc foarte interesant!

Pe 30 octombrie

Sunt șase filme în program, da, le-aș vedea pe toate! Vă trimit iar la program pentru că nu am cum să aleg, cu atât mai puțin pentru voi!


Workshops

Nu participați doar la un festival de film, chiar aveți ocazia să învățați o grămadă de lucruri noi și intersante!

Anul acesta organizatorii chiar s-au depăsit pentru că organizează și un workshop de producție video interactiv prezentat de Leon McCarron, membru al Royal Geographical Society și unworkshop de fotografie stradală ținut de Gabriel Alexe.

Dacă eram în București nu ratam workshop-ul lui Leon nici să mă pici cu ceară! Mai ales pentru că este vorba de două zile iar la final toți participanții o să primească și ponturi în funcție de materialele realizate de fiecare!


La final vă amintesc doar că HipTrip se desfășoară între 27 și 30 octombrie, adică peste fix trei zile începe și este un festival dedicat cinefililor dependenți de călătorii, precum și celor care caută inspirație pentru viitoare călătorii.

Este un mod de a ne aminti că filmul în sine este o călătorie deschisă oricui, care ne poartă în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, prin viziunea cineaștilor care l-au creat.

Pentru detalii suplimentare urmăreşte site-ul http://hiptrip.ro şi facebook.com/hiptrip.ro.


La final îi voi menționa și pe cei care participă activ ca acest festival să se întâmple ediție de ediție:

BlueAir este linia aeriană oficială și partener strategic al HipTrip Travel Film Festival.

Sponsori principali: Vivolis Travel, Vivolis Events

Sponsori: Pinguineală.ro, Trapped.ro

Parteneri instituționali: Arhiva Națională de Filme

Parteneri media: Bucharest City App, România Liberă, Radio Tananana, Radio România Cultural, Zile și Nopți, sub25.ro, cinefan.ro, Acoperișul de sticlă, AARC, umblat.ro, lipa-lipa.ro.

Mulțumiri speciale: Editura Hecate

HipTrip Travel Film Festival este un proiect derulat de Fundaţia OVI.


Travel & love, love to travel! Să vă bucurați și pentru noi de toate proiecțiile din cadrul HipTrip!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.