• Menu
  • Menu

De ce nu prea facem noi excursii cu grupuri?

Ieri seară am reușit să mă văd și eu într-un final cu prietena Matilda și alte câteva gagici. Fusese ziua ei și ne tot programam în agende și telefoane o întâlnire de gagici și tot nu reușeam să aliniem planete. Cineva mă tot ruga să recomand oameni și agenții cu care să plece. Și inevitabil a apărut întrebarea: dar voi de ce nu faceți excursii de grup?

Și e o altă întrebare pe care o primesc foarte des. Dacă toată lumea face asta, voi de ce nu? 

Am primit și oferte, pe unele le-am onorat, la altele am hotărât că e mai bine să renunțăm. Nu știm nici noi dacă o să ne hotărâm să mai dăm o șansă excursiilor de grup!
Dar noi nu prea facem excursii cu grupul din diverse motive. Pe scurt pentru că nu ne place așa mult! Și considerăm că punem prea mult în joc!

Ne place să cunoaștem oameni, să povestim cu ei, să mergem în tot felul de aventuri, dar pe termen scurt! Excursiile cu mai mulți oameni pe termen mai lung (mai mult de 5-6 zile) au mai multe neajunsuri pentru noi!

  • Când spunem grup ne referim la minim 10 persoane

Cineva o să țină grupul!

Că ești tu și FIX azi ai probleme cu stomacul, te dor pantofii sau iți place să faci milioane de poze, cineva o să țină grupul în loc sigur! Și-ți trebuie multă răbdare să te pliezi pe nevoile fiecăruia! Nu e rău! Dar nu e stilul nostru preferat! E mai frumos când o faci într-o gașcă compactă!

Răspunderea!

Chiar dacă tu ești blogger și promovezi excursia, într-un fel, dacă ceva nu merge bine, există riscul să fie și vina ta!

Că nu te-ai îngrijit suficient de omul ăla, că tu l-ai chemat iar lui nu îi place să stea la hostel, că el vrea la piscină și tu ai merge cu trenul. Sunt multe! Și suntem foarte diferiți! Și nu îmi place să zâmbesc la comandă sau până nu îmi beau cafeaua! Și nu o fac! Și oamenilor nu le place asta! 🙂

Încrederea în colaborator!

Eu promovez serviciile cuiva, dar există riscul să nu știu nici eu exact cum sunt seriviciile lor la cursă lungă, practic!

Înțelegi ce zic? Că poate se întâmplă un overbooking la hotel fix pentru grupul nostru, amânări și anulări de zboruri! Tot felul de situații pentru care agenția respectivă poate să fie sau nu pregătită! Iar soluțiile oferite să îi mulțumească sau nu pe oameni.

Repet, nu vreau să fiu ipocrită. Poate la un moment dat o să mai dau șanse ideii. Oamenii vin des cu noi, după noi! Îl avem pe amicul Moro care ne-a urmărit jumătate de lume: India, Bari, Sri Lanka, Filipine! Ne plac ieșirile cu gașca.

Dar toate cele de mai sus ne dau înapoi din a face noi plecări dese cu grupuri organizate de noi.

Și dacă tot pornim din start cu îndoiala, ce rost are să ne pierdem vremea cu ceva ce nici nu ne dorim foarte mult să facem?! Simplu!

Altfel, e fain în ture organizate de alții 🙂 și îi apreciez enorm pentru toată răbdarea de care dau dovadă!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

11 comments