• Menu
  • Menu

Cum e acasă după nouă luni pe drum?

Mno, noi plănuiam să stăm plecați până prin primăvară, dar una plănuiești și alta se întâmplă în realitate! Așadar, după nouă luni de călătorie prin Asia am revenit momentan în România.

Totul a fost foarte abrupt și pe repede înainte, așadar mi-a luat o vreme să mă dezmeticesc și încă nu sunt sigură că s-a produs minunea. Să fiu pe drum, departe de casă, nu pare că a fost mai greu decât revenirea!

„Cum e” mă tot întreabă lumea. Să fiu sinceră nici eu nu știu. Am foarte multe sentimente amestecate. Mă întristez de vești rele și mă bucur de persoanele dragi pe care le revăd. Mă bucur că apuc să stau și eu puțin cu nepoții. Nepotul meu nici nu mă știa, ne-a luat o zi să fim prieteni.

Tata e bine. E un urs și el nu știe ce-i aia boală, așa că atunci când iși pune mintea să se facă bine, se face!

Am fost mereu curioasă să fiu turist la mine acasă! Depărtarea speram să îmi ofere curiozitatea descoperirilor și perspectivă. Turist nu mă simt. Observ poate niște îmbunătățiri pe care nici nu știu să le numesc neapărat. Orașele pare că arată puțin mai bine, casele mai ingrijite, un vapor la intrarea în oraș, un gărduleț viu, detalii de genul.

În București momentan nu am sesizat mari modificări! Dar nici nu am apucat să stau pe aici prea mult. Rămân o săptămână și îmi e groază de trafic! Am văzut atât de multe plângeri pe Facebook încât sunt tare curioasă! Sper să reușesc să evit cu succes orele de vârf!

Nici nu vreau să menționez despre sentimentele stârnite de alegeri, de prezența la vot și alte detalii! Nici nu mă dezamăgește! Putem doar să sperăm la ce e mai bun, dar să ne pregătim pentru mai rău! Și-o să fim bine!

 

Cu totul? Îmi e mai greu să mă organizez. Sunt de atâta vreme în țară și am stat atât de mult la Eforie unde nu sunt prea multe de făcut, că ar fi trebuit să fiu la zi cu toate. Dar nu prea sunt. Acomodarea este greoaie. Nu mă atrag tastele, nu mă pot concentra la ce am de făcut, nu-mi vine!

Încep ușor-ușor. Am o mică surpriză de Crăciun pentru voi, mă apuc să selectez și pozele. E păcat că nu am scris încă de Myanmar unde mi-a plăcut cu toate că puteam să am 1000 de motive să nu îmi placă.

Dacă tot sunt în căutare am început să mă uit puțin și pe la bilete zilele astea. Știți că revine TAP în România cu un program de zbor bun și pare și prețuri bune (să vedem câtă vreme).


Rămânem?

Mnup! Cel puțin nu asta intenționăm momentan, dar nici nu știm încă pe ce drum să mergem. Eu tot aștept un semn divin :)). Ca idee am vrea să stăm mai multă vreme într-un loc iar apoi să facem un road-trip cu un van în Noua Zeelandă. Sau am putea să mergem să stăm în Portugalia o vreme. Sau, sau, sau… De idei și dorințe nu ducem lipsă!

Și toate astea nu până nu plecăm puțin la drum prin România!

Cert este că momentan cam tot ce plănuisem nu prea se mai poate aplica pentru că suntem defazați cu câteva luni.

Și cum eu deseori cred că lucrurile nu sunt întâmplătoare, sunt curioasă unde ne duce drumul de data asta!

Ca un rezumat. Cum e acasă? Îmi era dor de multe lucruri, unele lucruri sunt plăcute acasă iar brânza e delicioasă, dar mie îmi plăcea și-n Asia! 🙂 Una peste alta sunt mereu curioasă să descopăr etapele din viața mea și unde mă duce fiecare.

Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.