• Menu
  • Menu

M-am apucat să învăț portugheză

M-am apucat să învăț portugheză! Nu numai pentru că vrem să ajungem anul acesta în Portugalia și să petrecem ceva mai mult timp pe acolo, dar și pentru că mi se pare o limbă frumoasă și destul de simplă pentru noi, românii.

Mi-am instalat de vreo 10 zile Duolingo, și în afară de vinerea trecută, am fost conștiincios și mi-am făcut lecțiile în fiecare zi. Deja sunt 23% fluent in portugheză și la cum merg lucrurile, în maxim o lună voi putea să port lejer o conversație cu Cristiano Ronaldo pe limba mă-sii :)).

E fain și m-a prins! Am revăzut ”Cidade de Deus” și m-am entuziasmat de fiecare dată când am reușit să înțeleg câteva cuvinte fără subtitrare! În plus, mi-am adus aminte de ”Tribalistas – Ja sei namorar”, piesă pe care am descoperit-o prin 2002, dar până acum nu știam despre ce cântă oamenii ăia acolo. E, acum înțeleg (versurile sunt foarte mișto) și mă bucur ca un copil! Chiar vă invit să (re)descoperiti piesa, mie îmi dă o stare de bine cu totul!

Și de vreo 2-3 zile, când mai ies la cumpărături, mă trezesc în drum spre magazin că-mi povestesc în portugheză ce fac, unde mă duc și ce cumpăr. Ca să nu mai zic că o terorizez pe Simona prin casă, traducându-i diverse chestii random.

Promit că voi face un video în portugheză la finalul lecțiilor, dar până atunci vă întreb pe voi: când ați învățat ultima dată o limbă straină doar din plăcere? Și ce metode ați folosit? Sunt curios care au fost rezultatele.

Aveți și alte recomandări de melodii? În afară de celebrele „hit-uri” ale lui Michel Teló și alții asemenea! 🙂
Até logo! Beijo!
Sursă foto

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

18 comments

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-EYVJ26KTP3